NRK Meny
Normal

Pågrepet i ambulansesaken

Mannen som er siktet for å ha slått ned 37 år gamle Ali Haji Mohamed i Sofienbergparken kan bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Ambulansepersonell og politi snakker med vitner etter overfall i Sofienbergparken i Oslo
Foto: Caroline Drefvelin

Mannen i 20-årene hadde først status som vitne i saken, men er nå siktet for legemsbeskadigelse, sier politiadvokat Anette Skjerven:

Ikke avhørt

- Foreløpig er han ikke avhørt som siktet, men han vil bli avhørt i løpet av dagen. Så får vi se hva som kommer ut av dette avhøret, sier Skjerven.

Mannen skal ha slått ned Ali Haji Mohamed i Sofienbergparken på mandag. 37-åringen er operert for hjerneblødning, og ligger fortsatt i respirator.

 

Kohinoor Nordberg

Kohinoor Nordberg

Foto: Jon Christian Foss

Ifølge samboeren Kohinoor Nordberg var opptakten at 37-åringen ba noen som sparket fotball i parken om å vise hensyn til at det var små barn som kunne bli truffet av ballen.

Ligger fortsatt i respirator

Da ambulansen kom til stedet lå Mohamed blødende på bakken, men øyenvitner har forklart at personellet i sykebilen nektet å ta ham med seg fordi han tisset på seg.

Den skaddes samboer har anmeldt både politiet og ambulansepersonellet for tjenesteforsømmelse.

Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot Ullevål sykehus, og Likestillings- og diskrimineringsombudet har bedt om en redegjørelse for påstander om etnisk diskriminering.

Sykehusdirektør Tove Strand opplyste torsdag at det blir en ekstern gransking av om sykehusets rutiner ble fulgt i saken.