NRK Meny
Normal

Øyafestivalen går som planlagt

Festivaler, konserter og andre kultur- og idrettsarrangører oppfordrer folk til å ta Oslo tilbake.

Øya-festivalen

Nå oppfordrer Øya sammen med en rekke andre arrangører, om å ta Oslo tilbake.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

– Etter samtaler med politiet og kulturminister Anniken Huitfeldt er vi sikre på at det eneste riktige er at Øyafestivalen 2011 gjennomføres, skriver festivalledelsen.

Etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya fredag har flere store konserter og idrettsarrangementer blitt avlyst, men nå er det altså klart at Øyafestivalen går som planlagt.

– Vi håper årets festival kan bidra til ytterligere samhold og gode opplevelser i fellesskap, i en tid som er preget av mørke og fortvilelse for oss alle.

Mandag ble det også kjent at Norway Cup går som planlagt.

– Gode møteplasser

Nå oppfordrer Øya sammen med en rekke andre arrangører, blant dem Oslo Jazzfestival, Rockefeller-scenene, Melafestivalen, Live Nation, Vålerenga Fotball, Oslo Kammermusikkfestival, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og Atomic Soul, om å ta Oslo tilbake.

– Oslos arrangørmiljø er samlet enige om at dette ikke skal stoppe oss. Festivaler, konserter og andre kultur- og idrettsarrangementer skal være gode arenaer for felles opplevelser, samhold og positive inntrykk i en tung tid, heter det i en felles uttalelse.

– Sammen håper vi at våre arrangementer kan virke lettende og som gode møteplasser i den nærmeste fremtiden.