NRK Meny
Normal

Jente (9) skal være utsatt for overgrep i Nittedal

En ni år gammel jente skal onsdag kveld være utsatt for et seksuelt overgrep av en ukjent mann i Nittedal, opplyser politiet til Romerikes Blad. Mannen er sett løpende fra åstedet.

Politiet leter etter en mann som skal ha forgrepet seg på en ni år gammmel jente i Nittedal onsdag kveld. Overgrepet skal ha skjedd like etter klokken 19.00.

SE VIDEO: En ni år gammel jente ble utsatt for et seksuelt overgrep i Nittedal i Akershus onsdag kveld. En ukjent mann ble sett løpende fra stedet, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen på Kirkeveien i Nittedal klokka 19.15, skriver avisen.

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt sier overfor NRK at det har pågått en omfattende jakt på gjerningsmannen i Nittedal helt siden kl. 19.30.

– En voksen person tipset oss like etter klokken 19 om at en 9 år gammel jente ble utsatt for et seksuelt overgrep av en ukjent mann. Vi var raskt på plass og startet omfattende søk etter gjerningsmannen, sa Strømsborg til NRK i 21.30-tiden.

Han fortalte at politihelikopter, hundepatrulje og annet mannskap hadde søkt etter mannen i omtrent to timer.

Ved 00.30-tiden natt til torsdag opplyser påtroppende operasjonsleder overfor NRK at det fysiske søket etter gjerningsmannen er innstilt. Saken er nå overlatt til lensmannen i Nittedal.

Mulig overgrep i Nittedal

Overgrepet har skjedd på Kirkeveien og mannen er av andre vitner sett løpende i retning Markerud gård.

Foto: Reidar Westberg / NRK

Nordisk utseende

Strømsborg beskriver gjerningsmannen som mann på omtrent 30 år med lyst hår, nordisk utseende og normal kroppsbygning. Han skal være omtrent 180 centimeneter høy og være iført blå genser.

Overgrepet skjedde på Kirkeveien. Ifølge operasjonslederen ble mannen sist løpende i Kirkeveien, i retning Markerud gård.

– Har vitnet som observerte ugjerningen en relasjon til gjerningspersonen?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Strømsborg.

– Vi er fortsatt i området med noen patruljer

Niåringen er tatt om av nødvendig kvalifisert personell, opplyser operasjonslederen.

– Politiet foretar også de første kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet nå. Tre patruljebiler kjører i området og oppsøker spesifikke steder etter innhentede observasjoner, sa Strømsborg i 22-tiden.

Teknikeren var iført hvite klær og tar bilder flere steder. Politiet søkte ved 22.30-tiden fortsatt etter mannen.

– Vi er fortsatt i området med noen patruljer, men tida jobber mot oss i forhold til å finne mannen i nærområdet, sa Strømsborg til lokalavisen i 23-tiden.

Politiet er svært interessert i opplysninger i saken, og operasjonslederen ber personer som vet noe om å ta kontakt med dem.

Laster kart, vennligst vent...