Overfalt i eget hjem

En kvinne i 40-årene ble overfalt og seksuelt misbrukt i sin egen leilighet i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka mandag morgen.

Politiet forteller at en ukjent gjerningsmann tok seg inn i leiligheten hennes og begikk overgrepet.

- Vi kjenner ikke flere detaljer, men jobber på stedet. Fornærmede er sendt til undersøkelse, sier vaktleder Svein Grunnvåg ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Dårlig signalement

Overgrepet skjedde på Grünerløkka, og politiet fikk melding fra kvinnen klokka 8.45. Kvinnen har blitt undersøkt på voldtektsmottaket i Oslo.

Politiet har foreløpig et for dårlig signalement på gjerningsmannen til at de har rettet mistanke mot noen.

- Gjerningsmannen er beskrevet som en forholdsvis høy mann med et nordeuropeisk utseende. Han har blå øyne, og var kledd i dongeribukse og boblejakke, sier Grunnvåg til iOslo.no.

Grunnvåg kan ikke si om politiet setter hendelsen i sammenheng med andre uoppklarte voldtekter i Oslo den siste måneden.

Bølge av voldtekter

Dette er andre gang i løpet av en drøy uke at en kvinne blir overfalt hjemme. I forrige uke ble en kvinne overfalt og voldtatt i det hun låste seg inn i boligen sin på Majorstua. Kvinnen ble dratt ned i kjelleren og voldtatt av en mann, mens to andre holdt vakt.

Også to andre kvinner har blitt forsøkt voldtatt på Majorstua i det de har låst seg inn hjemme de siste månedene. Det ene forsøket skjedde i Gabels gate i oktober, det andre i Jacob Aals gate i desember. 

Med dagens overfall har det vært til sammen sju overfallsvoldtekter eller voldtektsforsøk siden nyttårshelgen. En 27-åring er pågrepet og siktet for å stå bak voldtekten på Grønland natt til nyttårsaften. Han sjekkes også opp mot de andre sakene.