Oslo-OL uten Lillehammer

Ingen av anleggene fra Lillehammer-OL vil kunne brukes i et eventuelt Oslo-OL i 2018. Det bekymrer ikke ordfører Per Ditlev-Simonsen, som har andre planer.

Holmenkollen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Kravet til korte avstander gjør at Oslos ordfører ikke ser for seg noen øvelser i Lillehammer-regionen.

Alpint til Norefjell

For å møte konkurransen fra Tromsøs kompaktleker vil Per Ditlev-Simonsen ha alle øvelser i Oslo unntatt alpint.  

Per Ditlev-Simonsen
Foto: Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

- Slik det ser ut nå så peker Norefjell seg ut, hvis de kan møte alle de kravene som den internasjonale ski-verdenen og OL stiller.

Det kan Norefjell, sier ordfører i Krødsherad kommune, Olav Skinnes.

- Vi kan arrangere alle de alpine øvelsene på Norefjell. Bakkene har en høy internasjonal standard, og i en avstand fra Oslo som gjør at dette fortsatt vil bli oppfattet som kompakte leker, sier Skinnes.

Det er Per Ditlev-Simonsen enig i og benytter anledningen til å slå et slag for Ringeriksbanen.

- Med utbyggingen av infrastruktur, tunnel, jernbane og bedre veier så vil dette ligge svært nær. Og vesentlig nærmere kanskje enn man hadde foreksempel under siste vinter-OL i Torrino.

- Norefjell er mer konkurransedyktig

For å ha en sjans i konkurransen mot Tromsø om å være norsk søkerby til et OL i 2018 innser ordføreren at et samarbeid med Lillehammer vil være et dårlig kort.

- I utgangspunktet er jeg for Mjøs-regionen som noen kan bli. Men slik jeg ser det nå så vil et opplegg med Norefjell være mer kompakt og mer konkurransedyktig.

Sammen med representanter for de andre norske OL-kandidatene var ordførerne i Oslo og Krødsherad i dag i orienteringsmøte hos Norges Idrettsforbund.

Her fikk de høre hvilke krav som stilles til søkerbyene.

Ett av de viktigste kriteriene er at lekene må være kompakte, og derfor vil ikke Per Ditlev-Simonsen bruke OL-anleggene fra 1994.

Må bygge ishaller og akebane

Det betyr at Oslo må bygge innendørs skøytehall, flere ishaller, bob- og akebane og egen skiskytterarena.

Øvelsesprogrammet er nemlig for tett til at det både kan arrangeres langrenn, kombinert og skiskyting i Holmenkollen. Ditlev-Simonsen innrømmer at dette vil koste penger.

- Ja, men alle disse anleggene burde Oslo ha uansett. Og hvis vi ser dette over tid så vil disse anleggene komme, uavhengig av om det blir et OL eller ikke, sier ordføreren.