Oslo jakter på OL-kjendiser

Oslo kommune starter nå jakten på kjendiser som kan fronte søknaden om å arrangere vinter-OL i 2018.

OL-ringer
Foto: Javier Soriano / Scanpix/AFP

Det har lenge vært kjent at Oslo kommune vil søke om å arrangere vinter-OL i 2018.

Nå foreligger byrådets formelle innstilling til bystyret om saken.

Byrådet forelår blant annet å lage en prosjektorganisasjon direkte underlagt bystyret.

Organisasjonen skal utarbeide selve OL-søknaden og utrede hvordan Oslo skal tilfredsstille søknadskriteriene til Norges Idrettsforbund.

Søker idrettskjendiser

Prosjektorganisasjonen skal ledes av et styre med ordfører Per Ditlev-Simonsen som leder og byrådsleder Erling Lae som nestleder.

Øvrige styremedlemmer blir varaordfører Svenn Kristiansen, kulturbyråd Anette Wiig Bryn, finansbyråd André Støylen, samferdsels- og miljøkomitéens leder Rune Gerhardsen og kultur- og utdanningskomitéens leder Kari Pahle.

Ifølge byrådet må prosjektorganisasjonen bestå av personer med meget høy kompetanse innenfor de aktuelle fagområdene. I tillegg skal det engasjeres personer som er meget godt kjent innenfor internasjonal vinteridrett for å profilere Oslo som kandidat.

Hvilke idrettskjendiser som er aktuelle, sies det foreløpig ingenting om.

Lillehammer eller Norefjell

En viktig del av søknadsarbeidet blir ifølge byrådet å utrede et samarbeid med Lillehammer kommune eller Krødsherad kommune om alpine grener og aking/bob. Ordfører Per Ditlev-Simonsen har tidligere sagt til Østlandssendingen at han foretrekker et samarbeid med Krødsherad i Buskerud, der Norefjell ligger.

"Viktige aspekter i denne vurderingen er avstand til Oslo, reisetid til de ulike anleggene og kommunikasjonsmuligheter mellom Oslo og anleggene", heter det i byrådets innstilling.

Fristen for å søke NIF om å bli norsk kandidatby er 19. februar neste år. Ifølge byrådet vil søknadsarbeidet koste omlag seks millioner kroner.