NRK Meny
Normal

Her er Oslo-borger nummer 650.000

– Jeg fikk følelsen av å være med i tegneserien Donald idet han går inn i butikken og har blitt kunde nummer 1 million, ler den nybakte mammaen, Siv Andresen With.

På fire år har hovedstaden vokst med rundt 50.000 innbyggere. Thomas Andresen With er et av de aller ferskeste tilskuddene til byen. Han er innbygger nummer 650.000

STOLT ORDFØRER: Fabian Stang besøkte i dag en av de aller nyeste borgerne i byen. Thomas Andresen With er bare seks dager gammel.

På fire år har hovedstaden vokst med rundt 50.000 innbyggere. Thomas Andresen With er et av de aller ferskeste tilskuddene til byen.

Jeg tenkte guri, det er ikke så lenge siden det bodde 500.000 i Oslo. Har det vokst så mye?, sier With.

Tirsdag i forrige uke kom lille Thomas til verden. I dag kom han og moren tilbake til ABC-klinikken på Ullevål for å bli gjort stas på av Oslos ordfører.

– Å, så god du var. Ikke skrik nå'a, sier Fabian Stang når han løfter opp innbygger nummer 650.000.

Byen vokser fort

Det er 17 år siden Oslo passerte en halv million innbyggere. Men økningen fra 600.000 til 650.000 tok bare litt over fire.

– Det er et uttrykk for at byen vokser raskt, og det er et kompliment at folk vil flytte hit og bo her. Så må vi følge opp med å bygge ut barnehager, skole og T-bane, sier Stang.

Ifølge Statistisk sentralbyrå kan det være 700.000 innbyggere i Oslo i 2020 og 800.000 i 2034.

Det ligger mye arbeid i en by-vekst, men det er en veldig hyggelig jobb å gjøre.

Blomster og Supermann

– Gratulerer igjen, sier Stang idet han gir blomster til Siv Andresen With.

Med seg har han også et oslohåndkle, en tinnskål og en sparkebukse som ser ut som en Supermann-drakt.

– Mitt ønske for fremtiden er at Thomas og alle andre barn som fødes her skal få muligheten til en god skole. At de blir sett på som enkeltindivider og ikke som en del av en gruppe. At de blir respektert for den de er og kan leve sine liv uavhengig av hudfarge, seksuell orientering og religion, sier Stang.

– Jeg tror det blir flott for Thomas å vokse opp her. Oslo er fantastisk, med både natur og by. Det er også mange aktiviteter for barn og fine barnehager og skoler, avslutter With.

Fabian Stang gratulerer Oslo-borger nummer 650.000

EN LITEN OPPMERKSOMHET: – Det er morsomt å kunne bidra til folketallet her i Oslo, sier Siv Andresen With. I dag ble hun og sønnen gjort stas på av Oslos ordfører.

Foto: Hanne Røn Arntsen / NRK