Ønsker tips om gulltyver

Politiet etterlyser nå to navngitte personer i sammenheng med tyveriet av Ghanesiske kronjuveler fra Oslo Plaza.

Kronjuvel-tyver

Politiet etterlyser Jose Oblitas Vidarte Monteza og Marcia Veronica Blas Valerio/Maria Elena Ayma Ludena i sammenheng med tyveriet av kronjuveler fra Oslo Plaza 10. oktober.

Foto: Politiet

Politiet i Oslo ber nå om tips om to personer. Begge er mistenkte for å være involvert i tyveriet av kronjuvelene til den ghanesiske kongen Kong Otumfuo Osei Tutu II 10. oktober.

Etterlyst etter tyveriet av kronjuveler fra Oslo Plaza

Politiet etterlyser nå denne kvinnen som går under navnene Marcia Veronica Blas Valerio og Maria Elena Ayma Ludena etter tyveriet av ghanesiske kronjuveler i Oslo 10. oktober.

Foto: Politiet

– Vi etterlyser med nytt bilde kvinnen fra Oslo Plaza. Hun har to aliaser. Vi etterlyser en person til som er knyttet til saken sammen med kvinnen og mannen som ble tatt på Arlanda, sier Politiførstebetjent Gunnar Thoresen ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NRK.

Nettopp arrestasjonen av mannen på Arlanda har ført til ny utvikling i saken.

– Han har hjulpet oss i etterforskningen videre, og har gitt opplysninger som vi har benyttet, sier Thoresen.

Stoppet i Sverige

En av de to etterlyste er kvinnen som politiet tidligere har gått ut med bilde av. Hun skal være kjent under minst to navn: Marcia Veronica Blas Valerio og Maria Elena Ayma Ludena.

Politiet vet at kvinnen nylig har vært i Sverige, ettersom hun ble stoppet i en politikontroll Sverige to dager etter tyveriet. Det mistenkes at hun fortsatt kan oppholde seg der.

Den andre etterlyste er Jose Oblitas Vidarte Monteza. Han skal være mistenkt for å ha medvirket til tyveriet av kronjuvelene.

Fant gullgjenstander

Politiet etterlyser også en mørk blå metallic Fiat Brava. Bilen har svensk registreringsnummer JOD 977.

Da svensk politi pågrep en mann på Arlanda tirsdag 16. oktober, ble det funnet fire gullgjenstander. Politiet er nå sikre på at to av disse gjenstandene tilhører den ghanesiske kongen.

Politiet ber om at tips gis til Oslo politidistrikt +47 22 66 96 00, eller på e-post oslo.straffesak.orgkrim@politiet.no