NRK Meny
Normal

Ønsker flere boliger på Fornebu

Arbeiderpartiet i Bærum åpner for flere boliger på Fornebu.

Fornebu

Arbeiderpartiet ønsker å åpne for mer boligbygging på Fornebu.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

Arbeiderpartiet i Bærum og leder Kjell Maartmann-Moe mener det ikke er tatt tilstrekkelig høyde for boligbehovet på Fornebu. Nå vil partiet ha omkamp om boligtallet på det tidligere flyplassområdet.

– Ikke minst alt nøkkelpersonell som skal løse oppgavene for oss i fremtiden; skole, barnehage, helsevesen. Derfor kunne vi være interesserte i å se på muligheten til å øke antallet boliger på Fornebu.

Arbeiderpartiet ønsker å nesten doble antall boliger på Fornebu.

Kjell Maartmann-Moe

Leder i Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe.

Foto: Lars Einar Sørli

– I vårt opprinnelige forslag tenkte vi at det skulle bli plass til 10.000 boliger. Det ble 6.000.

Privat finansiering

NRK Østlandssendingen fortalte mandag at konsulentselskapet Deloitte på oppdrag fra Ruter har vurdert flere måter for å skaffe ekstra penger til bygging av t-bane til Fornebu.

En måte er å la næringslivsaktørene på Fornebu få bygge flere kontorer eller boliger. Deler av gevinsten for økt utnyttelse kan pløyes inn i et baneprosjekt, mener Deloitte.

– Alle vi har snakket med mener kollektivtrafikken er det offentliges ansvar. Men hvis vi kan få en situasjon der alle som har interesser på Fornebu kan tjene penger på det, vil det la seg gjøre, sier Sissel Husøy i Deloitte.

Mangler penger til skoler

Dette åpner for debatt om taket på 6000 boliger og 15.000 arbeidsplasser. Det styrende partiet Høyre er i utgangspunktet motvillige til flere boliger sier varaordfører Ole Kristian Udnes.

Ole Kristian Udnes

Varaordfører Ole Kristian Udnes.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

– Problemet er at vi har ikke finansieringsmuligheter for ytterligere skoler og barnehager utover de planene som ligger i dag for boligbygging.

Kjell Maartmann-Moe i Arbeiderpartiet viser til at det allerede er utbygget både skoler og barnehager på Fornebu og tror ikke at flere boliger ikke skal by på problemer.

– Nå er mye av grunnlagsinvesteringene på Fornebu gjort, og det kan tenkes at vi må bygge en skole til eller noen flere barnehager. Arbeiderpartiet ser positivt på det.