NRK Meny
Normal

Skulle hjelpe etter ulykke – ble selv påkjørt og drept

En 16 år gammel gutt ble påkjørt og drept på E6 ved Kløfta i Akershus da han gikk ut av bilen for å hjelpe en annen bilist. Den drapssiktede mannen har gitt uttrykk for at det var et uhell.

Dødsulykke Kløfta E6

DØDSULYKKE: Ulykken på E6 ved Kløfta ble meldt inn like før midnatt natt til søndag.

Foto: Remi Presttun

Politiet var allerede på vei til den første ulykken som skjedde på E6 på Romerike sent lørdag kveld, rett sør for avkjøringen til Kløfta. En bil hadde havnet utenfor kjørebanen på motorveien som har fire felt på stedet.

– Han hadde ringt nødtelefonen og ventet på hjelp, da to andre biler som også kjørte i nordgående retning, stoppet for å tilby hjelp, forteller Petter Olausson på Operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Fikk skrens

Den avdøde var på ulykkesstedet med et vennepar og befant seg utenfor bilen da han ble påkjørt av en fjerde bil som kom kjørende.

Politioverbetjent Laila Totland Langstrand på Ullensaker lensmannskontor sier at dødsulykken skjedde da 16-åringen var på vei tilbake til bilen for å hente en jakke.

– Idet gutten var tilbake ved bilen, kom en ny bil kjørende. Den fikk skrens, og krasjet med den bilen som allerede hadde stanset, sier hun.

Dødsulykke Kløfta

ULYKKESSTEDET: Krimteknikere har natt til søndag vært på ulykkesstedet og gjort undersøkelser.

Foto: Remi Presttun

Siktet for uaktsomt drap

Føreren av denne bilen, en Oslo-mann i 20-årene, er avhørt og siktet for uaktsomt drap i forbindelse med ulykken. Han ble løslatt etter avhøret.

– Han er siktet for uaktsomt drap etter å ha forvoldt en annens død. Vår teori foreløpig er at han ikke var oppmerksom nok, eller holdt for høy fart, sier Totland Langstrand til NRK.

Den drapssiktede mannen skal under avhøret ha gitt uttrykk for at det som skjedde var et uhell. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

16-åringen som omkom, er Tom Pettersen fra Flateby i Enebakk kommune. Foreldrene hans ble varslet om dødsfallet natt til søndag.

Politioverbetjent Laila Totland Langstrand på Ullensaker lensmannskontor

UNDERSØKER: Politioverbetjent Laila Totland Langstrand på Ullensaker lensmannskontor sier at vitneavhør og tekniske undersøkelser kan si noe mer om bilens fart var årsaken til ulykken.

Foto: NRK

– Det var lyst og oversiktlig

Ulykken ble varslet kl. 23.31 og det var svært glatt og kraftig snøvær da ulykken skjedde. På samme tid var det flere andre ulykker i distriktet, men uten alvorlige skader.

Etterforskningen ledes av Ullensaker lensmannskontor. Krimteknikere var natt til søndag på ulykkesstedet og gjorde undersøkelser. Mandag skal avdøde obduseres og vitneavhør foretas.

Totland Langstrand sier at vitneavhør og tekniske undersøkelser vil si noe mer om bilens fart var årsaken til ulykken.

– Det er en ganske oversiktlig strekning. Det var mye snø, men likevel lyst og oversiktlig. Ut fra vitneforklaringer tror vi 20-åringen har vært uoppmerksom og holdt litt for høyt fart. Tekniske undersøkelser av bilen vil gi oss svaret på det, legger hun til.

Politi og vegvesen advarer: Masse snø, blankpolerte veier – og det blir verre

Laster kart, vennligst vent...