NRK Meny
Normal

Omkom i brann i omsorgssenter

En mann mistet livet og fire andre er skadd, tre av dem livstruende, i en brann i et omsorgssenter for rusmisbrukere i Oslo natt til torsdag.

Video Omkom i brann i omsorgssenter NY

Mer enn 30 beboere ble evakuert etter at det begynte å brenne i Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo like før klokken 03 natt til torsdag.

– Den ene fløyen av huset er totalskadd. Alle er ute. I alle fall de som er registrert bosatt der, sier operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt.

Brannmannskapene klarte ikke å redde bygningen som brant.

– Vi forsøkte å begrense brannen. Vi var på plass med tolv biler og 29 mann, opplyser vaktkommandør Hans Morten Hansen i Oslo brann- og redningsetat.

Ingen tegn på brann

Brannen startet like før klokken 3 og men det var ikke store synlige tegn på brann, da brannvesenet kom fram forteller Brigadesjef Ståle Lindhart i Oslo brann og redningsetat.

– Det var rolig her når vi kom frem. Når vi går for å undersøke nærmere så ser vi at det er brann på et pasientrom. Den spredte seg raskt til loftet. Det første vi gjør er å gå i gang med en livreddende innsats og det vil si at slukking av brannen kom i annen rekke.

– Det var mange rom å søke gjennom. Det var såpass kraftig brann innvendig at vi var nødt til å ta oss inn til pasientrommene via vinduene og det tar lenger tid, sier Lindhart.

Brann i Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo

Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter mellom Hasle og Økern ble totalskadet i brann natt til torsdag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kan ikke flytte tilbake

Senteret, som huser rusmisbrukere, ligger mellom Hasle og Økern T-bane stasjon nederst i Groruddalen. Det har plass til 34 personer.

Skadde beboere ble sendt både til Ullevaal og en til Lovisenberg.

Ingen av beboerne kan flytte tilbake med det første. De får nå oppfølging og etterforskningen vil starte i løpet av torsdagen.