NRK Meny
Normal

Nytt nei til homoprester

Menighetsrådet i Bryn menighet i Bærum vil heller ikke i fremtiden ha homofile prester i vigslede stillinger.

Bryn kirke
Foto: NRK

Det ble bestemt på et menighetsrådsmøte i går.

Etter at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme stoppet ansettelsen av homofile Svein Josefsen som vikarprest i Bryn kirke, besluttet menighetsrådet å stemme over om de kunne godta homofile prester.

 

Svein Josefsen
Foto: NRK

Flertallet stemte for å følge Kirkemøtets vedtak som sier at personer som lever i homofilt samliv, ikke kan inneha tjeneste som vigslet prest.

- Det betyr at Bryn menighet ikke ønsker å åpne opp for homofile i partnerskap i vigslede stillinger så lenge Kirkemøtet ikke har åpnet opp for det, sier leder i menighetsrådet, Tania Garthus.

Mindretallet ønsket Josefsen

Mens flertallet på seks stemte for å følge Kirkemøtet, stemte tre mot.

- De som stemte mot å være lojale mot Kirkemøtet, mener at det som har skjedd nå i Bryn, gjør at de har en annen innstilling til det å være lojale, sier Garthus.

- Så de skulle gjerne hatt Josefsen som prest i Bryn kirke?

- Ja.

- Bryn er blitt kamparena

Uansett anser menighetsrådet saken med Josefsen som avsluttet.

Denne uken ble det kjent at Oslo-biskop  stoppet ansettelsen av Svein Josefsen som vikarprest i Bryn kirke. Årsaken var at Josefsen lever i homofilt partnerskap.

Det var menighetsrådet selv som varslet Kvarme om ansettelsen. Saken har fått stor oppmerksomhet, noe Tania Garthus synes er vanskelig.

- Vi føler nå at Bryn menighet blir kamparena for noe Den norske kirke burde ta sentralt. Det synes vi er vanskelig, både stab og menighetsråd, sier hun.