NRK Meny
Normal

Nye rutiner på Ullevål

Nye rutiner for samarbeid med andre transportører, som for eksempel politiet, vil bli utarbeidet på Ullevål.

Ullevål universitetssykehus
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

En ny manual vil bli tatt i bruk og i undervisningen knyttet til dette vil sykehuset spesielt legge vekt på erfaringene fra hendelsen i Sofienbergparken, skriver Ullevål Universitetssykehus i en pressemelding.

Les også: Hemmelig om Ali Farah

 

Ullevål har i en tid arbeidet med å oppdatere Medisinsk Operativ Manual, som gir ambulansepersonellet retningslinjer for arbeidet. En ny manual tas i bruk fra den 19. september i år, og i undervisningen knyttet til dette vil sykehuset spesielt legge vekt på erfaringene fra hendelsen i Sofienbergparken. Denne manualen innskjerper blant annet håndteringen av pasienter som ikke skal transporteres til sykehus eller lege.

Leter etter ukultur

En CT er under installasjon på legevakten, noe som vil eliminere behovet for å sende hodepasienter til Ullevål for rutinemessige hodeundersøkelser. Dette vil forkorte tiden til riktig diagnose kan stilles.

Ullevål universitetssykehus har også satt i verk en egen ekstern evaluering som skal avdekke om det som skjedde i Sofienbergparken er et uttrykk for en uheldig enkelthendelse, om det er noe i retningslinjer og prosedyrer som gir risiko for forskjellsbehandling, eller om det eventuelt eksisterer en ukultur i enkelte miljøer, skriver de i pressemeldingen.

Holdninger og verdier

Sykehuset vil særlig legge vekt på å få dokumentert hvilke verdier og holdninger arbeidsmiljøet er preget av. Denne rapporten skal være ferdig innen utgangen av september i år, og vil bli lagt til grunn for videre arbeid for å sikre likebehandling.