NRK Meny
Normal

Femte person siktet

Også den femte personen som er arrestert i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain, er innsatt i Berg fengsel.

Berg fengsel
Foto: NRK

Les også: Fire siktet etter likfunn i bagasje

Les også: Mohamed Ahssain (31) funnet drept

Den pågrepne er en 24 år gammel innsatt i Berg fengsel i Tønsberg.

34-årige Minh Quang Pham, som lørdag ble pågrepet med den døde i bagasjerommet, sonet også i Berg fengsel. Han hadde permisjon fra fengselet da han ble pågrepet.

Mohamed Ahssain
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

24-åringen, som har hatt permisjon fra fengselet, ble pågrepet rundt midnatt, forteller politioverbetjent Finn Abrahamsen.

- Vi har undersøkt permisjonslister og informasjon fra fengselet som førte til at vi gikk til pågripelse av en 24-åring som sonet der, sier Abrahamsen.

24-åringen tok selv kontakt med fengselsledelsen og fortalte at han hadde hatt permisjon sammen med Pham onsdag forrige uke.

- Han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Abrahamsen. 

Pham ble i går siktet for forsettlig drap, mens tre andre menn ble siktet for medvirkning til forsettlig drap.

Ifølge Abrahamsen skal flere av de siktede være kjenninger av politiet, og flere av dem skal også være deleiere i utesteder i Oslo.

Trekker inn øko-enheten

Nå vil politiet undersøke om Pham har drevet næringsvirksomhet fra fengselet.

- Det ønsker vi nå å se nærmere på. I dag trekker vi inn øko-enheten i politiet i Oslo, for å se nærmere på det baktepppet, og for å komme til bunns i dette, sier Abrahamsen.

Så langt ser det ut som om drapet dreier seg om et pengeoppgjør i utelivsbransjen i Oslo.

Avdøde Mohamed Ahssain skulle få flere millioner kroner for salget av et utested i Oslo. Politiet jobber blant annet ut fra en teori om at Pham tok livet av Ahssain på et utested i forbindelse med overleveringen pengene.

31 år gamle Ahssain ble meldt savnet av sin familie sist fredag. Lørdag ble han funnet død i bagasjerommet på en leiebil som Pham kjørte på E18 ved Langangen i Telemark.

Politiet i Rogaland ble varslet av Phams familie som hadde fortalt at han kjørte rundt med et lik.

Fem siktet

Politiet skal forsøke å avhøre de fem siktede i løpet av dagen. Pham blir trolig fremstilt for fengsling tirsdag.

Både 24-åringen som ble arrestert natt til mandag og 34 år gamle Pham er siktet for drapet på Mohamed Ahssain, mens tre personer på 26, 31 og 37 år alle er siktet for medvirkning til drap.

Pham ble i 2000 dømt til 21 års fengsel for drapet på 18 år gamle Tom Halvorsen i 1998. Han har sittet på Ila fengsel i Bærum, men ble i fjor overført til Berg fengsel i Vestfold der sikkerhetsnivået er lavere.

Alle de siktede er norske statsborgere, men med ulik bakgrunn.