NRK Meny
Normal

Ny kvinne meldt seg etter gårsdagens overfallsvoldtekt

Fredag ble politiet kontaktet av en annen kvinne etter torsdagens overfallsvoldtekt som mener det var den samme mannen som voldtok henne.

Etterlyser mann for voldtekt

OSLO SENTRUM: Mannen fulgte etter kvinnen fra Stortorvet, forbi Glasmagasinet og ned til serveringsstedet ved Kirkeristen. Da mannen forlot åstedet gikk han ned til venstre inn Skippergata, og videre inn i Storgata.

Foto: Politiet

Etter at en mann ble pågrepet for en overfallsvoldtekt ved Kirkeristen i Oslo sentrum torsdag morgen, har en annen kvinne tatt kontakt med politiet.

– Hun har fortalt om en voldtekt hun har væt utsatt for av samme gjerningsmann, og vurderer å inngi en anmeldelse, forteller politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt til NRK.

Kan være flere som ikke har anmeldt

Lid avviser ikke at det kan være flere kvinner som ennå ikke har anmeldt siktede for voldtekt eller andre alvorlige forbrytelser.

– Kvinnen som vi ble kontaktet av i dag, er en voldtekt som ikke har vært anmeldt tidligere, og politiet kjente ikke til den, sier Lid.

Tidligere dømt

Politiet fikk 31 tips i saken. 19 av dem navnga samme mann som nå er pågrepet. Politiet sier de nå er sikre på at mannen som er siktet er gjerningsmannen. Mannen er 49 år gammel norsk statsborger, og godt kjent for politiet.

– Han har en rekke dommer, blant annet er han dømt to ganger for voldtekt og ilagt sikring, sier Lid.

Etter det NRK erfarer er mannen dømt så sent som i 2007. Da skal han ha fått en betinget dom for blant annet grov vold.

– Det er svært bekymringsfullt at en person med dette strafferegisteret kan gå løs og begå slike handlinger, sier Lid.

Den siste voldtektsdommen mannen fikk, er over 20 år gammel

– Jeg kjenner ikke straffeattesten hans utførlig, men jeg vet at den siste dommen for voldtekt var for over 20 år siden, sier forsvareren til den siktede, Per Sjong.

Nekter straffskyld

Den siktede mannen har i dag blitt avhørt, og han erkjenner ikke straffskyld.

– Etter hans forklaring er det riktig å si at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier forsvarer Per Sjong.

I morgen blir mannen fremstilt til fengsling, men samtykker ikke.

– Han samtykker til kontorforretning, der det bare er dommer tilstedet, sier Sjong.

Politiet sier at det er iverksatt en judisiell obersvasjon til i morgen, en rettspsykiatrisk erklæring der tilregnelighet blir vurdert, gjentakelsesfare, og om mannen kan straffes.

– Dette gjør vi i påvente av en mulig forvaringsdom. Grunnen til at mannen ikke har blitt dømt til forvaring tidligere, er fordi det ikke fantes forvaring på det tidspunktet han ble dømt. Da ble man idømt både fengselsstraff og sikring, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.