Hopp til innhold

– Stort behov for et slikt anlegg

Den store ishockeyhallen i Groruddalen som er planlagt bygget til et eventuelt Oslo-OL vil etter lekene gjøres om til byens første friidrettshall. Det vil også legges til rette for blant annet bryting, bowling, budo og biljard.

Slik blir breddeidrettens høyborg

Om det blir OL i Oslo vil denne flerbrukshallen bygges på Stubberud i Groruddalen.

Foto: Snøhetta Oslo AS/Oslo2022 / Illustrasjon

Kjetil Hildeskor

Generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Fridrettsforbund sier de støtter et Oslo-OL i 2022.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Vi ser svært positivt på dette, friidretten har stort behov for innendørs friidrettsfasiliteter i Oslo. Når det blir bygd fasiliteter øker friidretten sin aktivitet stort i området rundt, men vi ligger langt etter på dette, sier Generalsekretær Kjetil Hildeskor i NorgesFriidrettsforbund.

Den største av ishockeyhallene som skal bygges til et eventuelt Oslo-OL i 2022 vil bli gjort om til en flerbrukshall i fire etasjer etter lekene.

I første etasje er det foreslått ulike hallidretter tilsvarende tre håndballbaner. I andre og tredje etasje vil det legges til rette for dans, bryting, bowling, fekting, bordtennis, sjakk budo, skyting, styrketrening og biljard.

– Innendørsbanen på Bislett er sprengfull

Friidrettsanlegget med 200 meters løpebane og åtte meters takhøye strekker seg over hele fjerde etasje sammen med klatrevegg og flyttbare tribuner.

– Innendørsbanen på Bislett er sprengfull om vinteren, med en ny hall vil friidrettsaktiviteten i hele Oslo øke, forklarer Hildeskor.

I dag finnes det bare én friidrettshall, som nylig åpnet på Rud i Bærum. Det planlegegs også hall i Nes. Friidrettsforbundet håper nå at Norge tar på seg å arrangere OL slik at tilbudet blir ytterligere utvidet.

– Som et rikt land bør Norge kunne ta det ansvaret det er å arrangere OL. Etterbruk av anleggene vil dekke et stort behov for alle idretter. Om man også planlegger for sommeridrett er det veldig positivt.