Ny deltagerrekord for Sentrumsløpet

Klokken tre gikk startskuddet for årets Sentrumsløp, som hadde over 10 000 påmeldte.

sentrumsløpet

REKORD: Over 10 000 løp opp Karl Johans gate i dag. Ikke siden 1988 har så mange deltatt i Sentrumsløpet. Da var 18 000 løpere med.

Sindre Buraas

Sindre Buraas vant årets sentrumsløp.

Den 10 kilometer lange løypa strekker seg gjennom hele Oslo sentrum, med start og mål på Karl Johans gate. Med strålende vær og rekordmange påmeldte var det flust av folk i Oslo sentrum lørdag.

– Det er veldig mange gode mosjonister som deltar og masse spreke folk, så dette er gøy, sier styrelder i BUL, Anne Barseth til NRK.

Ifølge Barseth var det over 10 000 påmeldte løpere, noe som er rekord i nyere tid.

Det var Sindre Buraas fra osloklubben SK Vidar som vant årets løp. Han brukte 29 minutter og 39 sekunder på den 10 kilometer lange løypa. Han var storfavoritt og innfridde. I mål var han fire sekunder foran Gulars Marius Vedvik.

Oslo-jenta Veronica Blom ble beste kvinne, med tiden 34.43. Hun fullførte 57 sekunder foran Runa Skrove Falch fra Steinkjer.