NRK Meny
Normal

Ny avgang etter svindelskandalen

Kjell Ove Sollie Johansen går av som øverste administrative leder i byrådsavdelingen for byutvikling, etter svindelskandalen i Undervisningsbygg.

Undervisningsbygg
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

Hodene fortsetter å rulle etter svindelskandalen i den kommunale Oslo-selskapet.

Utskiftingen kommer etter at byråd Grete Horntvedt og selskapets styreleder Signe Horn trakk seg i forrige uke. Ifølge Rådhuset går Sollie Johansen av som kommunaldirektør etter eget ønske.

Direktøren gikk på dagen

Onsdag 6. september kom den nye skandalen i Undervisningsbygg: En eiendomssjef i selskapet var arrestert siktet for svindel av nærmere 90 millioner kroner.

Siktelsen er senere utvidet til korrupsjon og fire andre personer er trukket inn i saken.

Skandalen førte til at direktøren i Undervisningsbygg gikk på dagen. Tre uker senere gikk også styrets leder Signe Horn og byutviklingsbyråd Grete Horntvedt.

- Høy arbeidsbelastning

Og nå blir altså Horntvedts kommunaldirektør også skiftet ut. Oslos kommunaldirektør Nils Holm sier Kjell Ove Sollie Johansen trekker seg som kommunaldirektør etter eget ønske.

- Primert et dette et spørsmål om arbeidsbelastning i stillinger, sier Holm.

Korrupsjonssaken er den andre skandalen som i løpet av kort rammer Undervisningsbygg. En prosjektleder i selskapet etterforskes allerede av politiet for å ha gitt en forretningspartner oppdrag for 45 millioner kroner.

- Ikke på grunn av svindelen

Nils Holm avviser at skandalen i Undervisningsbygg er en viktig årsak til at kommunaldirektør Sollie Johansen nå går av.

- Undervisningsbygg-delen er ikke en viktig del av dette.

- Jeg forstår at media ser den sammenhenhen. Men det er Sollie Johansen som har kommet til at hans arbeidsbelastning var for stor i den stillingen han satt i, sier Holm.