NRK Meny
Normal

Ny anmeldelse mot Norway Cup-trener

Oslo-politiet etterforsker fotballtrener for nok et tilfelle av seksuelt krenkende adferd. En voksen kvinne har også anmeldt mannen i 30-årene.

Grete Lien Metlid

ETTERFORSKER: Politioverbetjent ved seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser, Grete Lien Metlid, forteller at de etterforsker fotballtreneren for nok et tilfelle av seksuelt krenkende adferd.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

– Vi fikk inn en anmeldelse om seksuelt krenkende adferd i går, som vi i dag har knyttet til den siktede treneren, sier politioverbetjent ved seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser, Grete Lien Metlid til NRK.

Mannen i 30-årene skal ifølge politiet ha møtt kvinnen i det området han har bodd i Oslo.

– Dette er en anmeldelse som kom til politiet uavhengig av opplysningene vi har fått fra deltakere på Norway Cup. Kvinnen tok selv kontakt med politiet, uten at hun visste om de andre anmeldelsene, sier Metlid.

Treneren for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup ble natt til onsdag pågrepet for det politiet beskriver som sedelighetskrenkelser mot unge jenter. Det skal være snakk om uønsket beføling og lignende.

Nekter straffskyld

Politiet er forsiktig med å utdype hva sedelighetskrenkelser innebærer, utover at det er uønsket seksuell atferd. Det er foreløpig snakk om fem saker, hvor de fornærmede det først og fremst er jenter i 14–15 årsalderen, men også noen gutter.

Den siktede mannen har sittet i avhør hos politiet i flere timer onsdag.

– Han mener han ikke har gjort noe straffbart og nekter straffskyld. Politiadvokaten har besluttet at han blir sittende i arrest til i morgen. Da vil avhørene bli avsluttet, sier Metlid til NRK.

Politiet kan ikke utelukke at det er flere tilfeller enn de fem de har fått melding om så langt. De fornærmede har ifølge politiet ingen tilknytning til laget til treneren.