NRK Meny
Normal

NSB tjener godt på vekterstreiken

Mens vekterstreiken skaper problemer for dem som skal ut og fly, opplever NSB en 20 prosents økning i salg av togbilletter.

Kø NSB

NSB har hatt en kraftig økning i antall solgte billetter, mens vekterstreiken har rammet landets flyplasser.

Foto: NRK

Mens vekterstreiken ved landets flyplasser kan føre til permitteringer for ansatte i flere flyselskaper, velger de reisende i større grad enn vanlig å reise med tog.

Den siste uken har nsb.no opplevd en 23 prosents økning i antall besøkende og i tillegg er det tett opp mot 20 prosents økning i salg av billetter på nett.

Håkon Myhre

Kommunikasjonsrådgiver i NSB, Håkon Myhre.

Foto: NSB

– Vi kan jo spekulere i om det er streiken som er årsaken eller ikke, eller så kan vi kalle en spade for en spade og si at vi tror det er streiken som gjør at vi har fått en økning i togreiser i tiden som har gått, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Håkon Myhre.

Langdistanse selger best

Myhre er glad for økningen i togreisende og synes det er spennende at såpass mange velger toget som alternativ reisemetode.

Det er langdistansetogene som selger best og i tillegg velger mange å reise om natta.

NSB oppfordrer folk til å være tidlig ute med å kjøpe billett.

– Det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass. Vi håper vi klarer å møte kundenes behov på best mulig måte, sier Myhre.

Jobber på toget

En av dem som har valgt å ta toget framfor å fly er Kristin Reitan Husebø. Hun har med seg en perm med papirer og en ipad med mail på toget og får dermed jobbet mens hun reiser.

– Jeg har ikke anledning til å vente i lange køer og være usikker på om jeg kommer fram til møter i tide, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Kristin Reitan Husebø

Kristin Reitan Husebø har valgt tog foran fly og får jobbet mens hun reiser.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Natt til onsdag tok hun nattoget fra Stavanger til Oslo, onsdag ettermiddag sitter hun på toget fra Oslo til Bergen, mens på fredag vil hun ta sjansen på å fly fra Stavanger til Bergen.

– Jeg håper det går bra, sier Husebø.

Respekterer de streikende

NSB kjører togene som normalt og har ikke satt inn ekstra ressurser mens det er streik.

– Hadde vi satt inn ekstra ressurser så hadde det føltes feil, men i og med at vi kjører togene våre som normalt, fordi vi ikke streiker, så opererer vi på helt riktig måte. Vi er bevisste på å ikke drive kampanjer så lenge streiken pågår. Det er ikke sånn at vi sitter og gnir oss i hendene fordi flyene ikke går, sier kommunikasjonsrådgiver Myhre.

Kø på Gardermoen

Frykt for lange køer som denne har fått mange til å velge tog framfor fly den siste uka.

Foto: Martin Steinholt / NRK