NRK Meny
Normal

Norway Cup blir arrangert

Arrangøren av Norway Cup bekrefter at turneringen blir gjennomført.

Norway Cup

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag var det usikkert om årets Norway Cup ville bli arrangert som planlagt.

Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag var det usikkert om årets Norway Cup ville bli arrangert som planlagt. Men nå er det bestemt at det blir fotballturnering i år igjen.

Justerer programmet

I en pressemelding fra Norway Cup står det at beslutningen er tatt i samarbeid og dialog med offentlige myndigheter, Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund.

– Den fotballmessige delen av turneringen vil bli gjennomført som planlagt, mens resten av programmet vil bli justert og tilpasset den spesielle situasjonen landet er i, står det på turneringens hjemmeside.

Arrangøren vil komme med flere detaljer rundt programmet på en
pressekonferanse senere i uken.

– Forsvarlig å gjennomføre

Norway Cup-ledelsen satt i hele helgen og vurderte situasjonen nøye etter fredagens tragedier. Styreleder Terje Lund innrømmer at han ikke var sikker på noe som helst før beslutningen endelig ble tatt.

– Vi ville ikke gjøre noe som ikke er i orden for politiet. Derfor sendte vi inn en ny søknad i morges og fikk den godkjent. Sikkerhetsvurderingen er at det er forsvarlig å gjennomføre årets arrangement, forteller Lund.

– Alle involverte instanser har entydig anbefalt å gjennomføre og bruke Norway Cup som en vektstang mot det som har skjedd. Vi ønsker at fotballen skal bidra til å skape noe positivt, sier Lund videre.

– Viktig møteplass

Fotballpresident Yngve Hallen er tilfreds med at fotballturneringrm får gå av stabelen også i år.

– Norway Cup blir en viktig møteplass for samhold og fellesskap etter tragedien som har rystet oss alle.

– Vi har hatt en tett dialog med turneringsledelsen, og vi vil berømme arrangøren for grundige vurderinger etter den ekstraordinære situasjonen som har oppstått. Svaret på slike onde handlinger må være å vise samhold, uttaler Hallen.

Avlyste idrettsarrangementer

Norges Fotballforbund utsatte alle sine kamper i de tre øverste divisjonene denne helgen på grunn av terrorangrepet mot Norge.

– Vi følte at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sa Idrettspresident Børre Rognlien i forbindelse med avlysningene.

Norway Cup, illustrasjonsfoto

1400 lag fra over 50 nasjoner deltar i årets turnering. Norway Cup ble arrangert første gang i 1972.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX