Norske medier øker sikkerheten etter terrorangrep

Norske medier tar ingen sjanser etter terrorangrepet og høyner sikkerheten. Utenriksdepartementet ber nordmenn som skal til Paris om å være forsiktige.

VG og Aftenpostens fasade

VG og Aftenposten er blant flere norske medier som har høynet sikkerheten etter angrepene i Paris.

Foto: Jane Rasmussen / NRK

– Etter den tragiske hendelsen i Paris så har vi valgt å gjennomføre noen ekstra sikkerhetstiltak hos oss, sier administrerende Sondre Gravir i Aftenposten til NRK.

I likhet med mange andre medier har avisen en beredskapsplan de iverksetter ved denne typen hendelser.

– Men vi har ingen informasjon som tyder på at trusselbildet mot Aftenposten er endret, sier Gravir.

Minst tolv mennesker ble drept og rundt 20 såret da to væpnede og maskerte menn stormet redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

NRK har i likhet med Aftenposten valgt å høyne sikkerheten rundt bygningene i dag, selv om det ikke foreligger konkrete trusler mot norske medier.

– Vi vurderer det løpende. I tillegg har vi iverksatt forsterkede sikkerhetstiltak her, som adgangskontroll, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.

Flere følger etter

Også ved Havnelageret i Oslo, hvor Dagbladet og NTB har kontorer, blir sikkerheten nå skjerpet.

– Vi skjerper adgangskontrollen i samarbeid med NOKAS som har ansvaret for sikkerheten i bygningen, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.

Han varsler også strengere besøkskontroll.

– Alle besøkende skal stanses i første etasje. I tillegg må alle som skal få gjester selv gå ned og hente dem, sier Bjerkseth.

TV 2 på sin side styrker sikkerheten både i Oslo og Bergen. Det samme gjør Bergens Tidende.

– Vi har hevet sikkerhetsnivået, som en helt standard prosedyre. Dette er det samme vi gjorde under terrorvarselet i høst, og vi hever sikkerheten vår noe, sier sjefredaktør Gard Steiro.

Han vil ikke si konkret hva de gjør.

UD advarer nordmenn på reise

Norsk UD sier til NRK at nordmenn som har reiseplaner til den franske hovedstaden er på vakt etter dagens angrep.

– Utenriksdepartementet ber nordmenn som er eller skal til Paris nå utvise forsiktighet etter angrepet i den franske hovedstaden, sier pressevakt Eskil Sivertsen til NRK.

Norsk politi følger utviklingen i Frankrike og her hjemme og tar løpende vurderinger av eventuelle tiltak.

– Politidirektoratet følger situasjonen, og er i fortløpende dialog med Politiets sikkerhetstjeneste. Direktoratet vil komme med ny informasjon dersom situasjonen skulle endre seg, sier stabssjef Kaare Songstad til NRK.