Norske 17-åringer på verdenstoppen

Tvillingene Suleman og Bilal Malik er verdens beste hip hop-dansepar.

Suleman og Bilal Malik

Suleman og Bilal Malik kan smykke seg med verdensmester-titler.

Foto: Sandra Mei Ling Noer / NRK

Søndag kunne de norske tvillingene Suleman og Bilal Malik stolt motta medaljer og troféer som bevis på at de er blant verdens beste hip hop-dansere.

De to kom nemlig til topps i seniorklassen i duo-kategorien i VM i hip hop-dans.

- Hardt arbeid

International Dance Organization (IDO) organiserte verdensmesterskapet som gikk av stabelen i Bremen (Tyskland) i slutten av forrige uke. De nybakte verdensmestrene sier til NRK Østlandssendingen at veien til konkurransen har vært lang.

- Vi var med på flere dansekonkurranser her i landet og kvalifiserte oss til NM, og vant mesterskapet. Etter det vant vi flere konkurranser, og fikk derfor plass i VM, forteller tvillingene.

- Det har ikke vært lett å komme dit vi er nå - det har vært hardt arbeid, fortsetter de.

Malik-brødrene

Tvillingene fotografert i Bremen etter seieren.

Foto: Privat

- Ingen nordmenn har vunnet tidligere

Malik-brødrene sier de har utviklet en egen danseart, og tror dette er noe av grunnen til at de stakk av med mestertittelen.

- Vi blander mange dansestiler, som electric boogie og popping, og gjør dem til våre egne. Vi bruker sterke og langsomme bevegelser, og prøver å være litt kompliserte når vi danser.

Norge har kanskje ikke utmerket seg mest som en hip hop-dansende nasjon, og derfor tror tvillingene det var en overraskelse at det var nettopp de som vant.

- Det var selvfølgelig en overraskelse for mange - det er jo ingen nordmenn som har vunnet denne konkurransen tidligere!