Hopp til innhold

Norsk kokk blir fransk ridder

- Han bidrar på ulike vis til å fremme matkunsten i Norge og i verden generelt.

Eyvind Hellstrøm
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Eyvind Hellstrøm, chef og eier av restauranten Bagatelle, blir utnevnt til ridder i den franske Æreslegionen.

40 år lang karriere

Ordenen overrekkes onsdag 10.oktober i den franske ambassadørens residens, og det er ingen ringere enn den verdenskjente franske kokken Paul Bocuse som står for overrekkelsen.

- Tildelingen av Frankrikes høyeste orden til Eyvind Hellstrøm er en anerkjennelse av en over 40 år lang karriere (som matkunstner) kjennetegnet av nære forbindelser med Frankrike, en konstant søken etter det sublime og det nyskapende, og et glødende engasjement, ikke bare for kokkekunsten, men også for smakskulturen, heter det i begrunnelsen.

- Den beste kokken

Michelin-guiden, som har gitt Bagatelle to stjerner uavbrutt siden 1993,  omtaler Eivind Hellstrøm som den beste kokken i de nordiske landene.

- Hellstrøm bidrar på ulike vis til å fremme matkunsten i Norge og i verden generelt: deltagelse i ”Bocuse d’or”-juryen, utgivelse av flere kokebøker og matguider, deltagelse i tilstelninger som ”Smakens Uke" og organisering og ledelse av ”Bocuse d’or Europa” som vil finne sted i Stavanger 1. og 2. juli 2008, heter det i en pressemelding fra den franske ambassaden.