NRK Meny
Normal

Nordstrand jubler for ny hall

Nordstrand IF håper å stikke spaden i jorda så fort som mulig når Nordstrandhallen får penger fra en ny kommunal støtteordning.

Nordstand IF håndball

GLEDE I NORDSTRAND: Det er lenge siden Monica Sandve, Tessa Sørensen og Kari Anne Solfjeld Eid slo Tertnes i Nordstrandhallen og vant klubbens hittil siste seriemesterskap. Det var i 2004. Siden dengang er elitedamene kastet ut av hallen, men nå kan Nordstrand IF endelig juble for ny flerbrukshall.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Dette betyr enormt mye. Vi har jobbet for ny hall i 15 år, sier en gledesstrålende styreleder i Nordstrand IF, Robert Hagen.

I revidert Oslo-budsjett foreslår byrådet å sette av 40 millioner kroner til en ny støtteordning til anlegg der idrettslagene selv står for utbyggingen.

Siste håndsrekning

Guri Melby

Guri Melby (V) innfører ny støtteordning for idrettslag som vil bygge nye anlegg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Byrådet ønsker å gi idrettslagene den siste håndsrekningen når spillemidler og private bidrag ikke strekker til for å fullfinansiere prosjektene.

– Det kan være i form av en kommunal garanti, i form av støtteordninger, men også ved at kommunen kan gå inn på eiersiden. Hensikten er å få opp tempoet i anleggsutbyggingen, sier miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V).

– Vi har allerede fått inn mange søknader fra flere idrettslag. De vil vi nå be om å søke på nytt.

– Vi peker i tillegg på to konkrete anlegg som vi mener kan realiseres ganske raskt. Det gjelder en ny idrettshall på Nordstrand, og det gjelder klubbhuset til Heming, sier Melby.

Trenger ti millioner

– Dette er en kjempegladnyhet, sier styreleder Robert Hagen i Nordstand IF.

Nordstrand har søkt om ti millioner kroner i engangstilskudd, en driftsavtale for å sikre driften i fremtiden og en kommunal garanti for lånet klubben må ta opp.

Den nye idrettshallen har et totalbudsjett på om lag 110 millioner kroner, og styrelederen sier at byggingen kan komme i gang så snart plan- og bygningsetaten har gitt de nødvendige tillatelser.

– Å få en moderne hall med to håndballflater i stedet for én vil bety enormt mye, både for oss og for andre lokale idrettslag. I dag leier vi oss inn i flere haller i området, og en dobling av kapasiteten vil frigjøre halltid for andre.

Dessuten betyr en ny hall at elitespillerne kan komme «hjem». Nordstandhallen fra 1955 tilfredsstiller ikke lenger håndballforbundets krav, og Nordstrand Håndball Elite har de siste årene spilt hjemmekampene sine i Bjørnholthallen.

Nordstrandhallen

Nordstrandhallen på 'Niffen' fyller 60 år i år og tilfredsstiller ikke lenger håndballforbundets krav.

Foto: Nordstrand IF

Økt handlingsrom

Flere forhold har gjort at Oslo kommune har 405 millioner kroner mer å rutte med i revidert budsjett enn da 2015-budsjettet ble vedtatt.

Det dreier seg om et billigere lønnsoppgjør enn forventet, lavere rente, overskudd fra i fjor og regjeringens kompensasjon for skattesvikt, som Oslo allerede delvis hadde tatt høyde for.

– Dette handlingsrommet gir oss mulighet til å prioritere idrett, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

– Idrett er noe som treffer veldig mange barn og unge. Å legge til rette for at flere får drive fysisk aktivitet, at de får baner og haller til å spille fotball, håndball og drive ulike idretter, er en viktig prioritering for byrådet, sier Røsland.