NRK Meny
Normal

Ni nye brakkebygg stenges

Regjeringen stenger ni nye brakkebygg i Oslo og Akershus etter at Tonsenjordet/Refstad barnehage kollapset sist søndag. Alle brakkene som stenges er bygget av Uniteam. Uniteam er sjokkert over avgjørelsen.

Tonsenjordet/ Refstad barnehage

Tonsenjordet/Refstad barnehage

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

 

De ni brakkebyggene som kommunalministeren har bestemt at skal stenges kommer i tillegg til de ti barnehagene som allerede er stengt.

Blant brakkebyggene som blir stengt er brakker på Ullevål sykehus, og på Forsvarsbyggs eiendommer på Kjeller og Akershus. Brakkene skal nå kontrolleres av byggteknisk etat. Kommunalminister Åslaug Haga håper kontrollen vil gå raskt.

-Vi har et veldig godt samarbeid med Uniteam. Det er fullt mulig å gjennomføre en rask kontroll uten at dette vil påvirke dem som bruker brakkene for mye, sier hun.

Uniteam er sjokkert

Daglig leder for Uniteam, Lasse Heimdal, reagerte på kommunalministerens beslutning med sjokk og overraskelse.

-Det er vanskelig å oppleve dette som noe annet enn forfølgelse. Det er ennå ikke påvist at Uniteam er ansvarlig for at barnehagen i Oslo falt sammen, sier Heimdal.

Lovendring?

På landsbasis er det 16 brakkebygg som nå blir stengt, og kommunalministeren sier hun tar saken svært alvorlig.

-Vi kan ikke ta sjansen på at folk ikke er trygge inne i bygg og brakker. Jeg vil gå i gang med et lovarbeid for å se på om det bør bli vanskeligere å sette opp midlertidige bygg, sier hun.

Andre leverandører

Midlertidige brakkebygg finnes i hele landet, og det er mange leverandører på markedet. Haga mener det ikke er grunn til å stenge andre brakker enn Uniteam sine.

-Vi har ikke grunn til å tro at det er samme type feil i andre brakker. Byggteknisk etat skal imidlertid skaffe seg oversikt over alle midlertidige bygg i landet, sier ministeren.