NRK Meny
Normal

Nekter å sparkes ut av kollen

Vinneren av arkitektkonkurransen for nye Holmenkollen har startet en nettaksjon.

Holmenkollen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Julien de Smedt er lederen av det danske JDS Architects som enstemmig vant arkitektkonkurransen for ny hoppbakke i Holmenkollen med prosjektet "Nye Holmenkollen Fyr".

Prosjektet kan bli skrinlagt, og Smedt ber nå ski- og kulturinteresserte over hele verden om å støtte byggingen av bakken hans, skriver Dagbladet.

 

Holmenkollen

- Absurd tall i feil sammenheng

Etter at det ble klart at budsjettet for Holmenkollen er sprengt med en halv milliard kroner, har det kommet inn forslag om å flytte hoppbakken, eller pusse opp den nåværende bygningen.

Smedt mener at den økonomiske overskridelsen er et absurd tall som er brukt i feil sammenheng.

- Jeg er lei av at folk må lese om og om igjen at prisen for en ny Holmenkollbakke er 600 millioner eller en milliard når den virkelige prisen er 330 millioner, ganske nær det opprinnelige budsjettet, sier Smedt til avisen.

- Har ikke noe med budsjettsprekken å gjøre

Han forteller også at deres prosjekt, som kun dreier seg om selve bakken, ikke har noe med den ekstreme budsjettsprekken å gjøre.

- Jeg synes det virker som om det skjer en motarbeidelse av prosjektet av grunner som jeg ikke kjenner til. Nå legger vi ut en erklæring på nettet, og ber folk støtte oss, sier Smedt.

Arkitekten mener det "flørtes med ulovligheter" i saken fordi det ble utlyst en konkurranse og kåret en vinner offentlig. Han vil nå snakke med advokater.