NRK Meny
Normal

Mann pågrepet for trusler mot Nav-kontor

Mann ringte kontoret på Østensjø og truet med å ta livet av alle som jobbet der.

Trusler Nav Østensjø mai 2014

STENGT ETTER DRAPSTRUSLER: Nav Østensjø ble fredag formiddag stengt etter at en mann truet med å la livet av alle som jobbet der.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Hege Farnes Hildrum

HJELPER AT MANNEN ER PÅGREPET: Nav-sjefen i Oslo Hege Farnes Hildrum sier at de som trenger det får oppfølgning. Men at det er beroligende for de ansatte at politiet har pågrepet en mann.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Politiet melder at de har pågrepet en mann for truslene. Mannen er pågrepet hjemme hos seg selv.

– Det hjelper for de ansatte på kontoret at mannen nå er pågrepet. Nå vet de at trusselen ikke er aktuell, sier Hege Farnes Hildrum, sjef for Nav i Oslo.

Nav melder om at det er en rolig stemning blant de ansatte, og at trusler har blitt en del av hverdagen. Men de ansatte som har behov for oppfølgning får det.

De ansatte møtes og snakker ut om det som har skjedd. Og så har de mulighet videre oppfølgning hvis det er behov for det.

Det var kontoret selv som valgte å stenge etter trusler per telefon. Truslene kom fra en bruker som ringte direkte til en saksbehandler på Nav-kontoret på Østensjø. Nav-kontoret ble åpnet igjen etter kort tid.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10 fredag formiddag, og fant fort ut hvem han var.

Personen er ikke en kjenning av politiet.

I april ble en mann pågrepet for å ha kunst fem store vinduer på Nav Østensjø med stein. Ifølge de ansatte oppførte mannen seg truende.