NRK Meny
Normal

Narkonettverk avdekket

Flere personer er de siste ukene er pågrepet og fengslet på Romerike. De knyttes til et enormt narkotikanettverk med forgreininger til Øst-Europa.

Hasjbeslag
Foto: Politiet

Politiet har i flere måneder etterforsket det de mener er et stort Romerike-basert narkotikanettverk.

Amfetaminbeslag. Illustrasjon.
Foto: Politiet

94 kilo amfetamin, 160 kilo hasj, 16 kilo heroin og 3 kilo kokain er beslaglagt på private bopeler og i kjøretøy i Oslo-området.

- En av de største narkotikasakene på Romerike hittil, sier politiinspektør Geir Bang Danielsen.

Politiet i Romerike har i mange måneder samarbeidet med flere andre politidistrikter, i hovedsak Oslo, i etterforskningen av nettverket

- Organisert nettverk

Over 20 personer med tilknytning til Romerike og Østlandet er så langt varetektsfengslet, siktet for grove narkotikaforbrytelser. De fengslede er både norske og utenlandske statsborgere, hovedsakelig menn.

- Folk sitter også fengslet i utlandet i tilknytning til denne saken, sier politiadvokat Håvar Undeland til NRK Østlandssendingen. 

- Vi mener det er et omfattende og meget godt organisert nettverk vi nå har tatt, sier politiinspektør Geir Bang Danielsen i Romerike politidistrikt i en pressemelding. 

Politiinspektør Geir Bang Danielsen

Politiinspektør Geir Bang Danielsen mener de har avdekket et godt organisert nettverk.

Foto: Terje Christiansen / NRK

Romerike som nedslagsfelt

- Slik etterforskning er tidkrevende. Omfattende etterforskning gjenstår. Den vil følge oss gjennom sommeren og langt ut på høsten, sier Bang Danielsen.

Han tror avdekkingen av narkotikasaker på Romerike henger sammen med flere faktorer. Romerike er nabodistrikt til Oslo, og de kriminelle miljøene bruker Romerike som nedslagsfelt.

- Vi klarer ikke stanse all narkotikainnførsel og omsetning. Men setter vi en stopper for virksomheten vi mener dette nettverket har stått bak, er i hvert fall ett ledd i denne kriminelle virksomheten plukket ut, sier Bang Danielsen.