Naboer er veldig bekymret

Etterforskningen etter overgrepene i Asker fortsetter, men naboene er bekymret for å sende barna avgårde til skolen når den starter om halvannen uke.

Rektor og naboer er opprørt etter at to jenter ble utsatt for seksuelle overgrep i Asker.

Politiet i Asker etterforsker en overgrepssak mot to unge jenter på seks år.

Naboer i nabolaget i Huldreveien på Borgen i Asker fortviler etter at to jenter på under seks år ble utsatt for grove seksuelle overgrep sist fredag av en ukjent mann i et skogholt i nærheten.

Mange er nå bekymret for å sende barna avgårde til skolen når den starter om halvannen uke, noe rektoren på en av naboskolene skjønner godt.

– Lærerne vil være forberedt på å ta imot de spørsmålene elevene med de spørsmålene og tankene de har, sier rektor ved Hagaløkka skole, Bjørn Erik Sørensen til NRK.

– Vil skape mest trygghet

Bjørn Erik Sørensen

Rektor på Hagaløkka skole, Bjørn Erik Sørensen.

Foto: Siri Vålberg Saugstad / NRK

På Hagaløkka skole forbereder de seg derfor på å gjøre skolestarten enda tryggere.

– Vi prøver å skape mest mulig trygghet for foreldrene gjennom å bruke vår følgevennordning og gjennom at foreldre kan organisere seg i gå-grupper, forteller han.

Hvis saken ikke løser seg med det første vurderer skolen å sette opp flere slike gå-grupper, og forteller at det er begrenset hva skolen kan gjøre i en slik politisak.

– Vi vil holde oss oppdaterte til skolen begynner og håper saken er løst til da. Uansett forbereder vi lærerne på det som kommer, sier Sørensen.

– Dommeravhørene gikk greit

Rektoren håper ikke hendelsen skal legge for stor demping på stemningen til skolestart.

– Jeg håper at de fleste elevene er mest opptatt av å begynne på skolen igjen og se igjen vennene sine. Og så vil vi støtte opp både barn og foreldre som kan trenge det, avslutter han.

Terje Korneliussen er bistandsadvokat for jentene, og møtte familiene for første gang i dag.

– De to har blitt avhørt av særskilt skikket personale, som det heter, og det gikk etter forholdene greit, sier advokaten.

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: Petter Sommer / NRK

Hans oppgave nå blir blant annet å følge opp politiets etterforskning.

– Politiet bruker store ressurser på å oppklare denne saken, og det er det viktig at de fortsetter med.

– Full trykk på etterforskningen

Politiet har fått inn mange tips i saken, men fortsatt er ingen pågrepet eller mistenkt. Politiet vil ikke si annet enn at de har bekreftet informasjon de har gitt tidligere.

– Vi har fortsatt full trykk på etterforskningen, og vi fortsetter rundspørringen i nærområdet for å hente inn informasjon, forteller Krimsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo.

– Vi foretar supplerende avhør og får fortsatt inn mange tips, noe vi setter stor pris på, sier hun.

Politiet vil sjekke alle tips som måtte kommer inn nærmere.