NRK Meny
Normal

Nå kommer snøen i Oslo

Det varslede snøkaoset lot vente på seg. I stedet for frisk, hvit snø, pøste regnet ned i Oslo i natt. Men i Akershus kom snøen.

Akerselva i Oslo
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

I går varslet meterologene at det ville snø opptil 30 cm i hovedstadsområdet i natt. Men temperaturene ble ikke helt som de hadde trodd.

- Det holdt seg litt mildere enn vi hadde trodd, derfor har nedbøren kommet som regn mange steder. I høyden, som ved Tryvannstårnet, og nord for Oslo har det kommet endel snø, men ikke i lavlandet, sier statsmeteorolog Terje Aalsvik Walløe.

Han skiftet selv til vinterdekk i helgen, og tror fortsatt det første snøfallet er like om hjørnet.

Og i ettermiddag har snøen kommet også til Oslo.

Snø på Eidsvoll
Foto: Maria Nakken / NRK

Vintervær i kveld

- Kaldluften som ligger nord for oss nå, vil bevege seg sørover, og vi er ganske sikre på at det vil komme snø senere i dag. Det vil også blåse mye, så det blir ganske hustrig vær for de som har tenkt seg ut i kveld. Da vil temperaturen for første gang komme under null grader i Oslo sentrum, og det vil også bli det første snøfallet.

Utenfor Oslo har snøen allerede falt. En radiolytter kunne i morges fortelle om rundt 15 cm snø i Hurdal, og snøslaps ved Gardermoen.

Snø i Eidsvoll
Foto: Maria Nakken / NRK

Men det er fremdelse bart i Oslo, og alt regnet vil gjøre det vanskelig for snøen å legge seg. Dessuten venter meteorologene lite nedbør i natt og i morgen, derfor vil det ikke komme mye snø selv om det blir kaldt.

Se hvor mye nedbør meteorologene forventer