Hopp til innhold

Nå har de fanget øglen!

Forskrekkede publikummere oppdaget en brun øgle midt i en av utstillingene i Botanisk hage i helgen. Mandag ble den ubudne gjesten fanget.

Video 960a731a-eff3-425b-9a36-3d915c2b18ec.jpg

Se video av blåtungesinken som ble funnet i Botanisk hage.

– Jeg nærmet meg den forsiktig og den var ikke aggressiv, så jeg puttet den i en pappeske, forklarer Remi Aleksander Nielsen.

Han er gartner ved Botanisk hage, og måtte mandag stelle med mer enn bare planter.

I helgen fant nemlig besøkende i Palmehuset til Naturhistorisk museum en øgle. Det viste seg å være en blåtungeskink som sannsynligvis nylig er satt ut av en gjest.

– Jeg regner med at dette er kjæledyret til noen, og at de har sluppet den ut her. Den er helt tam, og ligger i hånden uten å være redd, sier Petter Bøckman som er zoolog ved Naturhistorisk museum.

Med høy luftfuktighet og 30 grader hele året har Palmehuset trolig vært et opplagt sted å legge fra seg en uønsket skink.

Artikkelen forsetter under bildet:

blåtungeskink

Den blå tungen har gitt navnet til blåtungeskinken.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen

Ulovlig

Noen av gjestene som så øglen i helgen trodde at den var satt ut for å spise insekter, men det stemmer ikke. Det har nemlig vært forbud mot krypdyr i Norge siden 70-tallet.

– Det planlegges et nytt veksthus, og der håper vi å kunne ha både planter og dyr. Men nå har vi ikke noe sted vi kan ha den, sier Bøckman.

Petter Bøckman

Petter Bøckman understreker at de ikke kan beholde sinken.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Det er også to gekkoer i Palmehuset som ennå ikke er lokalisert og fanget inn. Verken gekkoene eller blåtungeskinken er farlige for mennesker.

– Skinken tusler rundt i Austalia og spiser mus, blomster og snegler, forklarer zoologen.

Nå vil Bøckman forsøke å finne et lovlig hjem til den nye kameraten sin. Hvis han ikke klarer det, er fremtiden dyster for den australske krabaten.