NRK Meny
Normal

Murud-villaen til salgs

Praktvillaen til korrupsjonssiktede Frank Murud på Besserud er lagt ut for salg med en takst på svimlende 16 millioner kroner. 

Muruds villa
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Og det er ikke noe beskjedent krypinn som nå blir tilgjengelig på boligmarkedet. Huset i Doktor Holms vei 2 har et boareal på 281 kvadratmeter, mens hele eiendommen er på 2001 kvadratmeter.

Praktbygg

I annonsen på FINN beskrives huset som et "hovedverk i etterkrigstidens modernisme - en meget tiltalende, representativ og solid bygget enebolig med en moderne arkitektur i et veletablert villaområde på Holmenkollen."

Huset er tegnet av arkitekt Nils Slaatto og har vært omtalt i diverse tidsskrifter. Det ble oppført i 1962 og er, ifølge prospektet, blitt pusset opp for betydelige summer de siste årene.

Dette har ført til at boligen står oppført på byantikvarens "Gule liste" over bevaringsverdige eiendommer.

Enorme krav

Frank Murud er siktet for å ha svindlet Oslo kommune for nær 90 millioner kroner, og salget av eiendommen i Holmenkollen er et forsøk på å få tilbake noe av disse pengene.

Både Oslo kommune og Muruds tidligere arbeidsgiver Neas AS har rettet krav på til sammen nesten 118 millioner kroner mot den korrupsjonssiktede eiendomssjefen.