Murud vil ha lavere straff

Å få kuttet fengselsstraffen fra sju til fem år er målet for tidligere eiendomssjef i Oslo, Frank Murud, når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Frank Murud
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Frank Murud anket straffeutmålingen på stedet da han i Oslo tingrett i oktober i fjor ble dømt til sju års fengsel for underslag mens han var eiendomssjef i Undervisningsbygg i Oslo kommune.

Les også: Sju års fengsel for korrupsjon

Den tidligere eiendomssjefen sto tiltalt for å ha mottatt nærmere 6 millioner kroner i bestikkelser og for å ha underslått 90 millioner kroner fra Oslo kommune mens han jobbet der.

Utroskap og korrupsjon

Underslagene fant sted mens Murud var en av fire eiendomsjefer i det kommunale selskapet Undervisningsbygg i Oslo kommune.

Han sto også tiltalt for utroskap, korrupsjon og såkalt returprovisjon i forbindelse med jobben han hadde i eiendomsfirmaet NEAS før han fikk jobben i kommunen.

Den største korrupsjonssaken i Norge 

Dommeren brukte to og en halv time på å lese opp den omfattende dommen mot Murud og de tre andre mennene som sto tiltalt i det som er omtalt som en av de største korrupsjonssakene i Norge.

Les også: - Murud-svindel skadet osloskolen

I tillegg til fengselsstraffen fikk Murud inndratt 112 millioner kroner.