NRK Meny
Normal

Murud anmeldt for mer svindel

Frank Muruds tidligere arbeidsgiver anmelder ham for svindel som skal ha foregått før han jobbet i Undervisningsbygg.

Undervisningsbygg
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

Eiendomsselskapet NEAS har besluttet å anmelde tidligere eiendomssjef i selskapet, Frank Murud, for økonomisk utroskap.

Grunnlaget for anmeldelsen er mistanke om straffbare forhold tilbake til årene 1999 - 2003, fra perioden før Murud ble ansatt i Undervisningsbygg.

- Bakgrunnen for anmeldelsen er de funn vi har gjort, gjennom en intern gransking, forhold som har kommet fram i media og samtaler vi har hatt med politiet. Vi har funnet ut at det er mistanke om straffbare forhold i tilknytning til selskapet Ockerbygg, og involverer to kunder i tidsrommet 1999 - 2003, sier administrerende direktør Tor Rønhovde i NEAS til NRK Østlandssendingen.

De forholdene Frank Murud er anmeldt for skriver seg tilbake til hans første ansettelsesperiode i selskapet.

- Slik det ser ut nå er det, er det mistanke om svindel i størrelsesforhold rundt 5 millioner kroner i løpet av disse årene.

Frank Muruds enebolig i Holmekollen
Foto: NRK

Gransket etter svindelavsløring

NEAS krever at disse forholdene og eventuelle fremtidige erstatningskrav blir inkludert i en kommende straffesak mot Frank Murud.

Forholdene som nå er avdekket er et resultat av at NEAS med ekstern hjelp har gransket om Murud også som ansatt i NEAS hadde begått straffbare forhold.

Denne granskingen ble igangsatt etter at Frank Murud ble arrestert og siktet for økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver Undervisningsbygg.

Murud er siktet for grov økonomisk utroskap og korrupsjon for å ha tappet den kommunale etaten Undervisningsbygg i Oslo for nesten 90 millioner kroner mens han var eiendomssjef der.

Disse pengene skal han ha svindlet til seg fra kommunen i samarbeid med en 69 år gammel håndverker ved å skrive falske fakturaer i 2004 og 2005.

Sa opp selv

Frank Murud ble ansatt på nytt i NEAS i februar i år og sa opp sin stilling med øyeblikkelig virkning den 8. september. Granskningen har ikke avdekket noen misligheter i denne perioden.

-Vi beklager på det sterkeste at vi har måttet gå til et slikt skritt, men hensynet til våre eksisterende kunder og vår generelle tillit i markedet gjør at vi ønsker full åpenhet ovenfor myndighetene samtidig som vi ønsker vi å få avsluttet denne saken for vårt vedkommende, sier Rønhovde og fortsetter:

-Slik vi forstår det, skal de straffbare forholdene denne anmeldelsen omfatter, allerede være innrømmet av Murud.