NRK Meny
Mulla Krekar
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mulla Krekar

Oppsummert

Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som Mulla Krekar, er kurder fra Nord-Irak. Kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han bygde opp og ledet den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam. Har tidligere blitt dømt for trusler mot bl.a Erna Solberg.

 • Usikkerhet rundt Krekar-rettssak

  En uke før den er ment å starte, aner ikke advokat Brynjar Meling om det blir noe av den varslede terrorsaken mot mulla Krekar i den italienske byen Bolzano, melder NTB. Domstolen i Bolzano utsatte saken mot mulla Krekar og fem andre til 23. oktober.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Krekar vedgår pisking

  Mulla Krekar sier i et intervju med den persisksprpåklige delen av BBC at han i hans tid i Kurdistan var med på å straffe en som drakk alkohol med 40 piskeslag. Krekar sier mange er ute etter ham i Kurdistan og at han der må bære våpen.

  Mulla Krekar
  Foto: BBC Persian
 • Derfor ville ikke Italia ha Krekar

  I et oppklaringsmøte mellom Norge og Italia i Krekar-saken, sa italienerne at en utleveringsbegjæring blir annulert når en person ikke lenger sitter i varetekt, ifølge italiensk lov. Derfor ble begjæringen om utlevering opphevet i mars 2016.

 • Krekar er pågrepet

  Mulla Krekar er pågrepet. Det bekrefter PST overfor TV2. Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, anket Borgarting lagmannsretts beslutning om at han kan utleveres til Italia, men Høyesteretts ankeutvalg forkaster anken.