Mulla Krekar
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mulla Krekar

Oppsummert

Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som Mulla Krekar, er kurder fra Nord-Irak. Kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han bygde opp og ledet den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam. Har tidligere blitt dømt for trusler mot bl.a Erna Solberg.

 • Mulla Krekar anmeldes for trusler

  En norskkurdisk forfatter sier han mandag vil politianmelde mulla Krekar for trusler etter at Krekar har offentliggjort en ny video, skriver NTB. Krekars advokat Brynjar Meling kommenterer den kommende anmeldelsen ved å vise til Krekars ytringsfrihet

 • Avis: Krekar-saken utsatt igjen

  Rettssaken mot mulla Krekar og hans angivelige europeiske terrornettverk skulle ha startet i Italia 28. mai. Ifølge lokalavisa Alto Adige ble dagen brukt til å overkomme «et viktig hinder» for at saken kan starte.

 • Usikkerhet rundt Krekar-rettssak

  En uke før den er ment å starte, aner ikke advokat Brynjar Meling om det blir noe av den varslede terrorsaken mot mulla Krekar i den italienske byen Bolzano, melder NTB. Domstolen i Bolzano utsatte saken mot mulla Krekar og fem andre til 23. oktober.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Krekar vedgår pisking

  Mulla Krekar sier i et intervju med den persisksprpåklige delen av BBC at han i hans tid i Kurdistan var med på å straffe en som drakk alkohol med 40 piskeslag. Krekar sier mange er ute etter ham i Kurdistan og at han der må bære våpen.

  Mulla Krekar
  Foto: BBC Persian
Borgarting lagmannsrett støtter Oslo tingretts kjennelse om at mulla Krekar og en 43 år gammel iraker kan utleveres til Italia for å bli straffeforfulgt der. Lagmannsretten forkastet ankene fredag.