NRK Meny
Normal

Politiet leter etter både offer og gjerningsmann

Politiet etterforsker en mulig voldtekt etter tips fra vitner ved en videregående skole på Ekeberg i Oslo.

Mulig voldtekt på Ekeberg

Etter å ha forsøkt å kontakte jenta, kom politiet i kontakt med to vitner som beskrev et hendelsesforløp som gjør at politiet mistenker en voldtekt.

Foto: Hovemedia

Mulig voldtekt

Krimteknikere har jobba for å sikre spor etter tips om en mulig voldtekt ved Ekeberg i Oslo natt til søndag.

Foto: Kart

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd ved en skole som har huset deltakere i fotballcupen Norway-cup fram til i dag. Men politiet vil ikke si om offer eller gjerningsmann har tilknytning til fotballcupen.

Natt til søndag ble politiet kontakta av en person som meldte bekymring for ei jente som «oppførte seg unormalt», ifølge politiet.

– Når politiet kom til stedet så løp jenta vekk. Vi kjenner ikke hennes identitet, sier Arne Kaspersen, leder av kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til NRK.

Etter å ha forsøkt å kontakte jenta, kom politiet i kontakt med to vitner som beskrev et hendelsesforløp som gjør at politiet mistenker en voldtekt.

– Vitnene beskrev det som virka som en voldtekt, sier Kaspersen, og understreker at politiet ser alvorlig på voldtektssaker.

– Henstiller foreldre til å snakke med jentene sine

Hendelsen skal ha skjedd ved et skoholt bak Holtet videregående skole på Ekeberg i Oslo, i samme område som der fotballcupen Norway-cup avholdes.

– Har offer eller gjerningsmann noen tilknytning til Norway-cup som holdes i samme område?

– Det vil jeg ikke uttale meg om akkurart nå, sier Kaspersen til NRK.

Politiet har ennå ikke kommet i kontakt med hverken offer eller gjerningsmann, opplyser Kasperesen til NRK klokka 9.30 søndag morgen.

– Vi henstiller foreldre i området til å snakke litt med sine egne og høre hvordan det står til med jentene. Vi er interessert i å komme i kontakt med offeret, sier Kaspersen.

Klokka 11.30 sier politiet til NRK at de har grunn til å tro at offeret ble henta etter hendelsen ved Ekeberg i ett-tida natt til søndag.

Kriminalteknikere jobba ved skolen i natt for å sikre spor. Et område ble sperra av under arbeidet.

– Hvilke spor jobber dere etter nå?

– Jeg har ikke snakka med kriminalteknikerne ennå, så det vet jeg ikke. Jeg vil ellers ikke kommentere hvordan vi jobber, sier Kaspersen.