NRK Meny
Normal

Moské-leder brutalt angrepet

Styreleder i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland, ble forrige uke brutalt angrepet av en maskert gjerningsperson, utenfor sitt eget hjem. – Ikke tilfeldig, sier politiet.

Ghulam Sarwar

ANGREPET: Styreleder i Central Jamaat Ahle-Sunnat, Ghulam Sarwar, ble alvorlig skadet etter overfallet.

Foto: Sindre Løkstad / NRK

– Det er selvfølgelig ikke bra det som har skjedd, men det går bedre med meg nå, sier Ghulam Sarwar, mangeårig styreleder i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland, til NRK.

Sarwar ble angrepet på vei hjem fra moskeen til sin bolig på Tveita i forrige uke. En maskert gjerningsmann kom bakfra, og traff Sarwar i hodet med en gjenstand.

Moské-lederen ble lagt inn på sykehus et par dager med alvorlige skader, men er hjemme igjen nå.

Grete Lien Metlid

Leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid sier politiet ser svært alvorlig på saken.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

– Dette kunne fått langt mer alvorlig konsekvenser dersom slaget hadde rammet noe annerledes enn det gjorde. Her var det et stort skadepotensial, sier leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid til NRK.

Angrepet skjedde noe før 02-tiden, natt til forrige torsdag. Gjerningspersonen løp fra stedet og er fremdeles på frifot.

Politiet vet ikke om gjerningspersonen var alene eller om det var flere involverte. De har heller ingen mistenkte.

– Ikke tilfeldig

I juni i for ble også imamen ved samme menighet angrepet med kniv. To personer er siktet for angrepet. Politiet vil nå se på om det er en sammenheng mellom sakene.

– Vi er kjent med tidligere hendelser i moskeen, men det er for tidlig å si hva som ligger bak dette angrepet. Dette fremstår ikke tilfeldig, og vi ser svært alvorlig på saken, sier Metlid.

Sarwar utelukker heller ikke at de to sakene kan ha noe med hverandre å gjøre.

– Kan det være en sammenheng mellom angrepet på deg og angrepet på imam Nehmat Ali Shah, i fjor?

– Det kan være, sier Ghulam Sarwar til NRK.

Ønsker tips

Ifølge Metlid kan gjerningspersonen ha ventet på Sarwar eller ha fulgt etter ham. Personen var ikledd lyse klær.

Politiet vil gjerne snakke med vitner som var i området eller som kan vite noe om det som har skjedd. Det var Aftenposten som først skrev om saken.

Menigheten Central Jamaat Ahle-Sunnat ble grunnlagt i 1977 og har mer enn 5.000 medlemmer. Den var i utgangspunktet et samlingssted for førstegenerasjonsinnvandrere fra Pakistan.