NRK Meny
Normal

– Norwegian har håndtert dette helt elendig

Familien Sand skulle feiret nyttår i Trysil med venner. I stedet har de ventet på en flyplass på tredje døgnet.

Familien Sand

Her står Vibeke Sand med familien sin på flyplassen i New York klokka 14.00 norsk tid onsdag ettermiddag. Hun har vært på julereise med to barn (9 og 13), mann og mor (70).

Foto: PRIVAT

Det er stor frustrasjon blant passasjerene. Alle er samstemte om at flyselskapet har håndtert dette forferdelig dårlig og at vi ikke flyr Norwegian på langdistanse igjen.

Vibeke Sand

Norwegians fly skulle forlatt New York søndag 21.30. I stedet ble reisen utsatt på grunn av tekniske problemer, og de 276 passasjerene ble sittende og vente på flyplassen til 06.30 mandag morgen, da de ble fraktet til et flyplasshotell.

Først tirsdag kom representanter for Norwegian til hotellet for å informere. Og det blir onsdag før Norwegian frakter passasjerene hjem til Oslo.

Ryktebørs uten like

– For å si det rett ut: Norwegian har håndtert dette helt elendig. De sier at de sender sms til folk, men vi har ikke fått en eneste sms, og vi har registrert telefonen vår hos dem. Jeg har sendt dem Twitter-meldinger og Facebook-beskjed, men det eneste Norwegian har gjort er å takke for min tålmodighet og si at de sender meg sms, sier Vibeke Sand på mobiltelefon fra JFK-flyplassen.

Mandag kunne ikke passasjerene forlate hotellet i tilfelle flyet likevel kunne ta av. Familien Sand var innlosjert på Radisson med matbonger til frokost, lunsj og middag sammen med mange av passasjerene. Endel ble sendt til andre hoteller i nærheten.

– Først tirsdag kom representanter for Norwegian til hotellet for å informere oss om hva som skulle skje. Da hadde vi vært her nesten to døgn. Informasjonsmessig er dette veldig dårlig. Noen av passasjerene har fått sms-er, mange har ikke fått. Folk har gått rundt i korridorene for å høre hva som skjer. Det har vært en ryktebørs uten like, sier Vibeke Sand.

Norwegian: – Vi prøver alltid på beste måte...

Så, hva er problemet. Hvorfor får ikke Norwegian informert passasjerene sine bedre? Flyselskapet svarer selv:

– Vi prøver alltid på best mulig måte å informere passasjerene. Det gjør vi fortløpende. Er det noen som ikke har fått sms, så beklager vi det, sier Daniel Kirchhoff, Norwegians medievakt.

Og så skjer det at uansett hvilket spørsmål medievakten til Norwegian får om passasjerer som ikke har fått sms-er, om Norwegian-representanter som ikke informerer før det har gått nesten to døgn, om hvilke rutiner som eksisterer for å informere, ja så kommer det samme svaret:

– Vi prøver alltid på best mulig måte å informere passasjerene. Det gjør vi fortløpende. Er det noen som ikke har fått informasjon, så må vi bare beklage det.

På ønsket om mer konkret informasjon utenom denne standardsetningen er svaret:

– Det er det du kan sitere meg på.

Skjønt, han sier også at hvis informasjonen ikke har fungert vil Norwegian gå gjennom rutinene sine. Og på spørsmål om ikke flyselskapet har gått gjennom rutinene sine tidligere, siden de har vært i liknende situasjoner før, er svaret:

– Det kjenner jeg ikke til. Jeg har ikke oversikt over alle arbeidsprosesser i virksomheten. Men vi gjør alltid vårt beste for å informere passasjerene som blir berørt av uregelmessigheter, sier Daniel Kirchhoff, medievakt i Norwegian.

Nyttårsaften på Times Square?

Vibeke Sand og familien feiret nyttårsaften på et hotellrom på flyplassen i New York.

På Twitter har enkelte gjort seg morsomme på at det vel ikke er så fryktelig å tilbringe nyttårsaften i New York. Men de fleste flypassasjerene til Norwegian ble værende på flyplasshotellet for å sove eller se på fjernsyn, forteller Vibeke Sand.

– Baren på hotellet stengte 22.30, og vi skulle uansett bli hentet med buss 05.00 neste morgen, sier Vibeke Sand.

Nå sitter familien Sand på flyet mellom New York og Oslo. Norwegian-flyet vil lande i Oslo omkring kl. 21.00.

TV-en på hotellrommet viser Time Square

Helst ville Vibeke Sand og familien feiret nyttår i Trysil som planlagt. Og det nærmeste de kom spennende nyttårsfeiring i New York var å se på Times Square på fjernsynet på hotellrommet.

Foto: Vibeke Sand
På JFK

Mandag sendte Vibeke Sand ut dette bildet på Twitter av ventende Norwegian-passasjerer på JFK-flyplassen i New York.

Foto: Vibeke Sand