NRK Meny
Normal

Minst en gjerningsmann på frifot etter knivstikking i Oslo

OSLO (NRK): Politiet har arrestert en mann etter en knivstikking på Grønland i Oslo og oppfordrer en annen gjerningsmann til å melde seg. – Vi har video av deg, er beskjeden fra politiet.

Politikvinne setter opp sperring ved Grønland T-banestasjon i Oslo

En politikvinne setter her opp sperrebånd ved Grønland T-banestasjon i Oslo etter knivstikkingen.

Foto: Simon Solheim / NRK

– Politiet fikk melding om saken klokken 19.39. Da vi kom til stedet oppfattet vi situasjonen til offeret som så alvorlig at han ble kjørt til sykehus med det samme, opplyser operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt til NRK.

Innsatsleder Brian Skotnes

Innsatsleder Brian Skotnes ved Grønland T-banestasjon.

Foto: Simon Solheim / NRK

Den skadde mannen ble fraktet til sykehus i en politibil. Politiet opplyser til NRK at mannen var stukket i brystkassen og i baken. Situasjonen skal være alvorlig, men stabil.

Knivstikkingen skjedde ved Grønland T-banestasjon.

Det skal ha vært et slagsmål med belter og stokker i forbindelse med knivstikkingen, opplyser politiet.

Har arrestert en person

– Politiet har arrestert en person, sier innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt til NRK.

Vedkommende, en 17-åring, ble funnet av en hundepatrulje like ved Grønland politistasjon. Han hadde ifølge politiet blod på seg, og passet til beskrivelsen. Han er pågrepet og siktet, og sitter nå i arresten.

Etter å ha snakket med vitner og sett på overvåkingsvideoer fra området oppfordrer nå politiet den andre gjerningsmannen til å melde seg.

Vi har gode skildringer og video av deg, er beskjeden fra politiet.

Politibiler ved Grønland T-banestasjon i Oslo

Politiet satte inn store ressurser og sendte flere biler til stedet.

Foto: Simon Solheim / NRK

Avhøres søndag

Politiet har vært i kontakt med mange vitner og vil starte avhør av disse søndag morgen. Også den pågrepne 17-åringen vil bli avhørt, men først etter at politiet har snakket med både fornærmede og vitner.

– Fornærmede skal være bevisst og i stand til å la seg avhøre, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Terje Nedrebø Michelsen søndag morgen.

De har før avhørene ingen navn å gå etter i jakten på flere gjerningsmenn.

– Det er holdepunkter for at flere var involvert, men vi er foreløpig ikke sikre på hvor mange vi jakter på. Men man kan ikke utelukke flere pågripelser i dag eller til uka, sier Michelsen.

Satte inn store ressurser

Et stort antall politibiler ble sendt til stedet da meldingen kom inn. Et større område ble sperret av rundt T-banestasjonen.

De første meldingene som kom inn til operasjonssentralen gikk ut på at det skal ha vært et masseslagsmål mellom rundt ti personer på stedet. Slagsmålet skal ha startet inne på T-banestasjonen, og endt like under Nylandsbrua.

Kriminalteknikere undersøker nå området.

Blant annet arbeider politiet med å sikre seg videoopptak fra stedet i det aktuelle tidsrommet.

Laster kart, vennligst vent...