NRK Meny
Normal

Miniøyas tre små festivalsjefer er godt fornøyde

– Det er jo veldig spesielt å få bestemme over en hel festival, sier Ånund (10).

Ånund Eggen-Vaa, Paulina Himsett og Eskil Anselm Krognes er årets festivalsjefer.

MINIØYA: – Noen avgjøringer er vanskelig, sier Ånund Eggen-Vaa, en av de tre festivalsjefene på Miniøya.

Miniøya er ikke helt som andre musikkfestivaler med sin bleiestasjon, snus- og røykforbud og rosa sukkerspinn.

For i tillegg til vanlig administrasjon har Miniøya tre barn som festivalsjefer. Og hvordan kjennes det ut? Jo, det er morsomt å få bestemme hvilke musikere som skal få komme. Men det kan også være vanskelig.

– Det var noen avgjøringer der man må velge mellom to som skal spille og sånn, sier Ånund Eggen-Vaa, en av de tre festivalsjefene.

Å få bestemme selv

På musikkscenen spiller Sval og Skambankt, Odd Nordstoga og Don Martin, og Smestad-koret skal synge sangene fra «Frost».

– Det er jo veldig spesielt å få bestemme over en hel festival, hvem som skal spille på scenen og hva slags aktiviteter vi skal ha, sier Ånund Eggen-Vaa.

Festivalen venter 15 000 små og store mennesker på besøk i Tøyenparken i Oslo denne helga. Kanskje kom noen færre enn planlagt lørdag mens det regnet plasket.

På den annen side er unger vant til å være ute i regnvær og til å kle seg etter været. For foreldrene var det paraplyforbud, og regnponchosalget gikk strålende.

Det er møter å gå på

I morges, på første festivaldag, sto Paulina Himsett opp klokka 05.00. I går måtte hun opp klokka 06.00 for å være med på God Morgen Norge på TV2.

– Det har vært litt vanskelig å jobbe syns jeg. Det har kanskje vært litt slitsomt også for vi har måttet stå opp veldig tidlig, sier Paulina Himsett (8).

Eskil Anselm Krognes husker ikke helt hvilken musikk han har bestemt. Men discoteltet har han fått bestemme. Og han liker det å kunne bestemme hva som skal være. Jobben som festivalsjef?

– Den har vært åkei, sier Eskil Anselm Krognes (6).

– Det er mange møter. De er begynt å bli litt kjedelige.