NRK Meny
Normal

Millionsprekk for Ekebergparken

Ekebergparken har blitt 44 millioner kroner dyrere å lage enn forventet. Parken har dermed så langt kostet Christian Ringnes nesten 350 millioner kroner.

Skulpturen "Walking woman"

Million-sprekk for Ekebergparken et år etter at den ble tatt i bruk.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Belysning, benker og utbedring av veier og trapper, det er noe av det millionene er brukt til, sier parksjef Ina Johannesen.

Nye skulpturer

2013 er første året som Ekebergparken har vært i drift. Det er eiendomsinvestor Christian Ringnes som står bak parken, og regnskapet til den private stiftelsen viser en budsjettsprekk på 44 millioner kroner. Ringnes har derfor måttet skyte inn enda mer penger i prosjektet.

Ina Johannesen

Nye skulpturer og kunstkjøp er på vei, sier parksjef Ina Johannesen.

Foto: Kjell Vesje / NRK

Totalrehabilitering av fire gamle sveitservillaer og trehus, der det blant annet er blitt museum, spisested og aktivitetshus for barn, har vært med på å øke kostnadene.

I tillegg er nye skulpturer og kunstkjøp på vei, sier Ina Johannesen.

Ifølge parksjefen er det også avsatt midler som skal sikre drift og vedlikehold i en 50 års periode, slik de har avtalt med Oslo kommune.

LES OGSÅ: Åpner omstridt skulpturpark

Vil at kunstnere skal la seg inspirere

– Noe av det første som kommer er en Bottero skulptur, og vi har nylig fått utplassert en Vigeland skulptur som tilhører Oslo kommune sier Johannesen.

Parksjefen forteller at de hele tiden jobber med nyinnkjøp og invitasjoner til kunstnere som de håper skal la seg inspirere til å skape noe nytt til Ekebergparken.

– Besøkstall har vi ikke. Det er ingen gjerder eller porter, så det er vanskelig å få talt opp hvor mange som er her, men det er jevn trafikk av folk hele tiden sier Johannesen.

LES OGSÅ: Skulpturparken på Ekeberg vokser