Metlid: – Vet mer om drapet enn vi går ut med

Oslo-politiet har fortsatt ingen konkrete mistenkte etter drapet på Galina Sandeva (28). Gjennom helgen jobbes det med avhør og kartlegging av tekniske spor.

metlidgalina

ONSDAG KVELD: Siste observasjoner av Galina Sandeva ble gjort i Bjørvika ved 20.30-tiden onsdag kveld, og politiet ønsker kontakt med personer som var i området, ifølge politiinspektør Grete Lien Metlid.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Torsdag ettermiddag ble bulgarske Galina Sandeva (28) funnet drept i sin egen bil på Bispekaia i Oslo. Kvinnen var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo.

Oslo-politiet har fått inn drøyt 40 tips i saken, men det er fortsatt ikke noe gjennombrudd i drapsetterforskningen, opplyser Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til NRK lørdag ettermiddag.

Politiet har høy prioritet på etterforskningen, og jobber gjennom helgen med avhør, kartlegging av tekniske spor som mobildata og bilder fra overvåkingskameraer.

Avhør gjennom natta

– Etterforskerne holdt på med avhør fram til klokka tre natt til lørdag, forteller Metlid.

– Vi har avhørt personer som kjente Galina, eller som har en eller annen tilknytning til miljøet hennes. I tillegg jobber vi med avhør av personer som har tatt kontakt med oss, med tips i saken.

Ifølge Metlid har dette gitt interessante opplysninger, men hun oppfordrer sterkt om flere tips fra publikum:

– Jeg ber de som ikke har tatt kontakt med politiet, og som vet noe, eller har sett noe, om å ringe politiet i dag.

Metlid kommer også med en oppfordring om dette på sin twitterkonto.

Laster Twitter-innhold

Trenger hjelp fra sex-kunder

Politiet driver etterforskning i prostitusjonsmiljøet i Oslo, men er også svært interessert i å komme i kontakt med andre som har vært i Bjørvika-området.

Det gjelder også personer som har vært i området for å kjøpe sex. Metlid sier de ikke har noe å frykte, dersom de kontakter politiet:

– Vår oppmerksomhet er rettet mot å løse en drapssak. Derfor er det viktig at folk som vet noe tar kontakt, uavhengig av bakgrunnen for at man vet noe.

Politiinspektør Metlid vil fortsatt ikke si hvordan Sandeva ble drept, eller noe om omstendighetene rundt drapet:

– Det er klart at politiet vet mer enn det vi sier utad. Vi jobber nå med det kriminaltekniske arbeidet i bilen hennes, som er et viktig arbeid for oss. Så lenge politiet ikke vet hvem som drepte Galina, vil det kunne være ødeleggende for en etterforskning å gå ut med sentrale opplysninger fra et åsted og fra en handling.

Blomster og lys etter drapet på Galina Sandeva

HEDRET GALINA: Fredag ble blomster lagt ned og lys tent på stedet der Galina Sandeva (28) ble funnet drept på Bispekaia i Oslo.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix