NRK Meny
Normal

Ny pågripelse i gullsmedransaken

Ytterligere en person er pågrepet i Sverige i forbindelse med ranet av en gullsmed på Grønland i Oslo.

gullsmedran Grønland

BRUTALT RAN: Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo, ble ranet av fire menn like etter klokka 12. lørdag 29. mars. Ingen ble fysisk skadet under ranet.

– Han møtte frivillig hos politiet i Sverige og vil bli avhørt i løpet av torsdag, sier politiadvokat Asmund Riegels til NTB.

– Det er nå totalt pågrepet fire personer i Sverige, sier Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Flere menn ble natt til onsdag pågrepet i Stockholm i en operasjon sammen med svensk politi.

– Avhør av disse startet onsdag og fortsetter torsdag, sier politiinspektør Aas.

Han ønsker ikke å kommentere hva de pågrepne mennene har forklart i avhør, men sier at de fortsatt jakter på flere personer som de knytter til ranet. Og at mye av etterforskningen gjenstår.

– Etterforskningen fortsetter med full tyngde. Nå starter egentlig arbeidet med alle sider ved denne saken.

Venter på utlevering

Den svenske påtalemyndigheten vil bistå norsk politi i arbeidet med å få mennene utlevert til Norge. Dette arbeidet vil starte fredag. Hvor raskt de pågrepne kan utleveres til Norge er avhengig av om de samtykker til utlevering eller ikke.

– Foreløpig har de ikke samtykket til utlevering, sier Riegels.

Det betyr at det kan ta opptil to uker før de blir utlevert og framstilt for norsk rett. De pågrepne mennene er svenske statsborgere, og ifølge VG har de tilknytning til ransmiljøet i Sverige. Det væpnede ranet av gullsmeden Sheikh Enterprises skjedde midt på dagen lørdag 29. mars. Ingen ble skadet i ranet.

Politiet ønsker ikke å fortelle om de har funnet ransutbytte eller kommentere hvilke beslag som er gjort i saken av hensyn til etterforskningen.