McDonald's på Furuset ranet med pistol

En mann truet til seg penger fra McDonald's tirsdag formiddag. Flere politipatruljer lette i området etter en skallet gjerningsmann i 50-årene, men måtte gi opp uten hell.

McDonalds på Furuset ranet

UVISST UTBYTTE: Politiet har ikke gått ut med hva raneren fikk med seg, men sier det dreier seg om kontanter.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Like før klokka 10 ringte en ansatt ved McDonald's på Furuset i Oslo inn til politiet og fortalte at det hadde kommet en mann inn på kontoret og truet til seg penger.

– Han brukte pistol og fikk penger ut av safen. Det var vitner til stede i lokalet, vi har gode spor å gå etter, sier divisjonsleder Trond Lereng ved Stovner politistasjon.

Skallet mann med pistol i pose

Kort tid etter ranet forsvant mannen fra stedet med et foreløpig ukjent pengebeløp. Politiet vet ikke om han forsvant med bil eller til fots eller hvilken vei han dro.

Politiet beskriver raneren som en mann på over 50 år, skallet og ikledd svarte og grå klær. Han skal være rundt 170 centimeter høy og bar på en pose med pistolen i. Politiet leter nå etter ham i nærområdet ved E6 i Groruddalen.

– Vi er på stedet og snakker med vitner og prøver å få sikret videoopptak, samtidig søker flere patruljer etter mannen, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth like etter ranet.

Noen timer senere avsluttet politiet søket uten å ha funnet gjerningsmannen.

Ingen skadet

Ingen ble skadet under ranet, og det er de glade for hos McDonald's. De tar seg nå av de involverte.

– Det viktigste for oss er først og fremst å ivareta våre ansatte og kunder som var vitne til situasjonen. Vi har en god dialog med politiet, og vil vi bistå dem i deres etterforskning, sier Erik Lødding, sjef for kommunikasjon og myndighetskontakt i McDonald's Norge i en pressemelding.

Det er uvisst hvor mye gjerningsmannen fikk med seg.

– Jeg ønsker ikke å kommentere størrelsen på pengebeløpet, sier Engeseth.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...