Måtte stenge veien på grunn av surmelk og appelsinjuice

Forbipasserende Tomas Øistad trodde først det hadde gått et snøras eller at noen hadde tippa snø som havna ut i Østre Aker vei. Sånn var det ikke. Det var lekkasje fra Tines anlegg. Så denne isen er ispedd juice og melk.

Melkeskum

MELKESKUM: En lekkasje av surmelk og appelsinjuice fra Tine på Økern gjorde at politiet måtte stenge en fil på Østre Aker vei søndag kveld.

Foto: Tomas Øistad

Søndag ettermiddag fikk politiet melding om at det lakk fra Tine Meierier i Bedriftsveien på Økern i Oslo. En heftig blanding av surmelk og appelsinjuice ble svært raskt glatt og gjorde at politiet måtte stenge veien. Lekkasjen er nå stanset.

Det var ansatte hos Tine meierier som stanset lekkasjen av surmelk og appelsinjuice, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet til NRK. Vann og avløpsetaten i Oslo er varsla da melkefettet kan tenkes å skape problemer når det kommer inn i avløpssystemet.

Rydding av melkeskum

Politiet måtte stenge Østre Aker vei for rydding og måking av frosset melkeskum.

Foto: Helle Fjelldalen / NRK

Det var i all hovedsak vann og melkerester som lakk fra Tines renseanlegg, forteller Kommunikasjonsrådgiver Øystein Syrstad i Tine. – Foreløpig vet vi ikke mengden eller hvorfor det har skjedd, men vi jobber med å kartlegge dette nå, sier Syrstad.

Laster Twitter-innhold