Mann tatt for overfallsvoldtekt - dømt for voldtekt to ganger tidligere

Politiet har pågrepet en mann etter en overfallsvoldtekt ved Kirkeristen i Oslo sentrum torsdag morgen. Mannen er dømt for voldtekt to ganger tidligere.

– Vi pågrep gjerningsmannen 19.13 på Grünerløkka i Oslo. Det skjedde etter en konkret observasjon fra et vitne som fulgte etter ham til politiet kom på stedet, forteller politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Det var TV 2 som først meldte om pågripelsen.

Tidligere dømt

Politiet fikk 31 tips i saken. 19 av dem navnga samme mann som nå er pågrepet. Politiet sier de nå er sikre på at mannen som er siktet er gjerningsmannen. Mannen er 49 år gammel norsk statsborger, og godt kjent for politiet.

– Han har en rekke dommer, blant annet er han dømt to ganger for voldtekt og ilagt sikring, sier Lid.

Etter det NRK erfarer er mannen dømt så sent som i 2007. Da skal han ha fått en betinget dom for blant annet grov vold.

– Det er svært bekymringsfullt at en person med dette strafferegisteret kan gå løs og begå slike handlinger, sier Lid.

Politiet fikk melding om voldtekten torsdag morgen kl. 6.50. Voldtekten skjedde på et serveringssted ved Kirkeristen i Oslo sentrum mellom kl. 06.25 og kl. 06.45.

Kvinnen som ble voldtatt har vært på overgrepsmottaket og i avhør med politiet i dag. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om henne eller åstedet for å beskytte kvinnens identitet.

Fulgte etter kvinnen

Politiet har sikret seg flere spor i saken, blant annet videoovervåkning. Videoovervåkning politiet har sikret seg, viser mannen før og etter voldtekten.

Mannen følger etter kvinnen fra Stortorvet, forbi Glassmagasinet og ned til serveringsstedet ved Kirkeristen. Da mannen forlot åstedet gikk han ned til venstre inn Skippergata, og videre inn i Storgata.

I tillegg til overvåkningsvideoer, har politiet også sikret seg DNA fra åstedet.