Mann skutt på Bjørndal i Oslo

En kritisk skadet mann ble funnet i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo mandag morgen. Ingen er pågrepet.

Natt til mandag var det også en skyteepisode på Lambertseter i Oslo, og politiet forsøker nå å finne ut om det er noen sammenheng mellom hendelsene. Hør operasjonsleder Brian Skotnes i videoen.

Mannen ble funnet i et garasjeanlegg og kjørt til Ullevål sykehus.

– Vi fant mannen og startet livreddende førstehjelp. Han var bevisst, men er kritisk skadet, sa politiets innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, til NRK mandag morgen.

– Vi jobber på åstedet og foretar avhør av meldere og vitner. Vi vet veldig lite om offeret, men han hadde et utenlandsk ID-kort på seg.

Foreløpig er ingen pågrepet.

– Så langt vet vi ikke hvem gjerningspersonen er, sier Skotnes.

Politibiler på Bjørndal

Skytingen på Bjørndal ble meldt til politiet ved 6-tiden mandag morgen.

Foto: Sigurd Øygarden Flæten / NRK

Tre pågrepet etter skyting på Lambertseter

Det var vitner som varslet politiet om skytingen på Bjørndal ved 6-tiden mandag morgen. Politiet rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper. Politihelikopteret ble også satt inn, sammen med politihunder.

– Har dette sammenheng med skytingen på Lambertseter i natt?

– Det er naturlig å tenke seg at det er en sammenheng, men vi går ut bredt. Nå vil vi fortsette med vitneavhør og foreta en spørreundersøkelse i området, sier innsatsleder Skotnes.

Politihelikopter på Bjørndal

Politihelikopteret i aksjon over Grønliåsen ved Bjørndal mandag morgen.

Foto: Geir Børdalen / NRK

Det var rett etter midnatt, natt til mandag, at politiet fikk melding om skyting på Lambertseter i Oslo. Tre personer ble pågrepet i en bil i Oslo sentrum senere på natta.

– Vi fikk melding fra flere personer som fortalte at de hadde hørt skudd og sett to biler kjøre fra stedet. En av våre patruljer så og stanset en bil som passet til en av beskrivelsene. Der fant vi et våpen og pågrep de tre personene i bilen, sa politiets operasjonsleder Marita Aune etter denne episoden.

Politietterforskere i arbeid

Politietterforskere i arbeid mandag formiddag.

Foto: Sigurd Øygarden Flæten / NRK


Politiet foretar nå tekniske og taktiske undersøkelser på Bjørndal. Garasjeanlegget ligger i et boligområde.

Laster Twitter-innhold

Bekymret nabo

– Jeg fikk vite om det på Snapchat fra en venninne som bor der, sier Kathrine Baldishol, som bor 100 meter unna åstedet.

Nabo Kathrine Baldishol

Kathrine Baldishol bor rett ved stedet der mannen ble skutt.

Foto: Christophe Pouchoulin / NRK


– Hun sa at kjæresten egentlig skulle prøve å komme seg ut på jobb, men det var helt umulig, for garasjen var jo stengt av. Hun satt i overetasjen og var veldig forvirra og også litt redd. Det virket ikke som om de hadde våknet av det i natt, så det kom nok ganske brått på henne, at det sto politi utenfor, forteller Baldishol.


– Vi tenkte at vi måtte komme oss ut og se på det sjøl.


– Hvordan oppleves det når det skjer i nabolaget?


– Man blir jo litt bekymra. Du er jo vokst opp her, og for alt du vet, kan det jo være folk du kjenner. Det er trist med tanke på at det egentlig er et trygt sted å bo, sier Baldishol til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

Bjørndal ligger i bydel Søndre Nordstrand, sør i Oslo.