Mann siktet for seks voldtekter

Politiet mener de står overfor en serievoldtektsmann som står bak flere grove overgrep i hovedstaden. Han er siktet i seks voldtektssaker, men har rømt til hjemlandet Irak.

Den irakiske statsborgeren er siktet i seks saker der kvinner har anmeldt ham for voldtekt fra årene 2007 og 2010, skriver VG.

– Vi ser svært alvorlig på saken. Fem av overgrepene skjedde på offentlig sted og skapte alvorlig frykt, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til VG.

Har DNA-spor i tre saker

– Vi vet hvem han er, og vil ha ham tilbake til Norge, sier Rusdal.

Handlingene mannen er siktet for betegnes som overfallsvoldtekter. Politiet har biologiske spor i tre av sakene.

Politiet har nå etterlyst 33-åringen gjennom Interpol.

– Underlig at de ikke hade kontroll

Bistandsadvokat, Trine Rjukan, representerer en av kvinnene mannen skal ha overfalt.

Hun synes det er uforståelig at politiet ikke har hatt bedre kontroll på mannen.

– Min klient oppfatter det som svært sjokkerende, sier hun til NRK.

Har ikke pass

– Siden vi ikke har noen utleveringsavtale med Irak, er vi avhengige av at han er villig til å komme tilbake, sier Rusdal.

Irakeren skal imidlertid være klar for å forklare seg.

Problemet skal ifølge VG være at han ikke får pass, noe som er nødvendig for at den norske ambassaden i Jordan skal utstede reisedokumenter.

Rjukan sier at norske myndigheter må undersøke påstanden om at manglende reisedokumenter er grunnen til at mannen ikke vender tilbake til Norge.

– Jeg synes det er underlig at det er så vanskelig å utstyre denne mannen med pass og reisedokumenter. Norske myndigheter må være pågående, slik at vi kan være sikre på at de har gjort alt i sin makt for å få den siktede tilbake til Norge, sier hun.