NRK Meny
Normal

Mann ranet og slått på Tøyen

En 46 år gammel mann ble slått og frastjålet mobiltelefonen sin utenfor Tøyen T-banestasjon natt til torsdag.

Tøyen T-banestasjon

En 46 år gammel mann ble ranet da han gikk av ut av Tøyen T-banestasjon klokken 00.45 natt til torsdag.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Flere ungdommer skal ha flokket seg rundt mannen og slått han i pannen før de stjal mobiltelefonen hans og løp fra stedet.

– Vi fikk meldingen klokken 00.45 av en mann som sa han nettopp hadde blitt ranet. Han kom ut av T-banestasjonen på Tøyen da han ble omringet av en guttegjeng som stjal mobilen hans, forteller operasjonsleder, i Oslo politidistrikt Tore Solberg.

Fem mulige gjerningsmenn

Ifølge beskrivelser som politiet har fått av gjerningsmennene skal de ha snakket godt norsk, hatt mørke klær, og er beskrevet som mulige østeuropeere.

– Noen av dem ble beskrevet som at de muligens var østeuropeere, men noen andre var mørkere i huden. Det skal ha vært så mange som fem gjerningsmenn, forklarer Solberg til NRK.

Politiet søkte etter gjerningspersonene men de ble ikke funnet.

Oppretter sak

– Vi var på stedet men fant ingen som passet beskrivelsen. Forhåpentligvis vil etterforskningen ta seg opp i morgen når man får sett på overvåkingen på stedet, avslutter operasjonslederen.

Det er i alt registrert 73 ransanmeldelser så langt i november i Oslo, viser den nye oversikten som politiet publiserte på sine hjemmesider. Det totale tallet på ransanmeldelser er 75, men to av ranene er ikke mot personer.